Primele teze cu subiect unic, vineri

Primii elevi care susţin, vineri, tezele cu subiect unic sunt cei din clasele a VII-a şi a VIII-a cu predare în limba maternă, potrivit graficului de organizare şi desfăşurare a tezelor naţionale.

5 afișări
Imaginea articolului Primele teze cu subiect unic, vineri

Primele teze cu subiect unic, vineri

Peste jumătate de milion de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a susţin tezele cu subiect unic la disciplinele comune în aceeaşi zi. Potrivit graficului, prima teză cu subiect unic are loc în 30 noiembrie la Limba maternă, 5 decembrie -Matematica şi 14 decembrie Limba română, pentru prima dată subiectele vor fi transmise direct şcolilor.

"Pentru prima dată, în acest an subiectele vor fi transmise direct şcolilor. Este vorba despre cele 856 centre de comunicare, care au arondate între una şi zece unităţi de învăţământ'', declara Cristian Mirescu, directorul general al Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Invăţământul Preuniversitar.

Mirescu a precizat că vor fi elaborate, probabil, zece variante de subiecte din care va fi extras numărul biletului pentru ziua de examen. Numărul subiectului extras va fi acelaşi pentru disciplinele comune claselor a VII-a şi a VIII-a. Spre exemplu, dacă, la limba maternă, va fi extrasă varianta cu numărul 3, acesta este valabil atât pentru teza unică la limba maternă pentru clasa a VII-a, cât şi pentru clasa a VIII-a, explicaMirescu.

Potrivit ordinului privind organizarea şi desfãşurarea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, în anul şcolar 2007-2008, pentru semestrul întâi, tezele încep în 30 noiembrie cu Limba şi literatura maternă.

Contestaţiile rezultatelor la tezele cu subiect unic pot fi depuse în 11 ianuarie 2008.

O altă perioadă de susţinere a tezei cu subiect unic pentru elevii claselor a Vll-a şi a Vlll-a la care participă elevii amânaţi, din diverse motive prevăzute în regulamentul de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic, se desfăşoară în perioada 12 -22 februarie 2008. Astfel, în 12 februarie - Matematică, 15 februarie- Limba şi literatura maternă, 20 februarie - Limba şi literatura română, 22 februarie - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), iar în 29 februarie - depunerea contestaţiilor.

Tezele cu subiect unic înlocuiesc testele naţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici