Primele trei avioane F-16 Fighting Falcon achiziţionate din Norvegia au ajuns în România

Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România din Norvegia au aterizat miercuri în Baza 86 aeriană de la Borcea.

884 afișări
Imaginea articolului Primele trei avioane F-16 Fighting Falcon achiziţionate din Norvegia au ajuns în România

Primele trei avioane F-16 Fighting Falcon achiziţionate din Norvegia au ajuns în România

„Achiziţia noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon şi a pachetului de bunuri şi servicii aferent va asigura creşterea securităţii României prin executarea apărării spaţiului aerian naţional/NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliţie Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Eivind Vad Petersson, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe norvegian, a apreciat că aceasta este o zi importantă pentru cooperarea norvegiano-română şi pentru securitatea aliaţilor.

„Guvernul norvegian apreciază importanţa acestui program pentru România şi rămâne pe deplin angajat în livrarea tuturor celor 32 de aeronave, împreună cu sprijinul necesar dezvoltării acestei capacităţi în anii următori”, a spus Petersson.

Conform Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Executivului de la Oslo contractul de achiziţie a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic iniţial şi al unui pachet de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul SUA – se mai arată în comunicat.

În prezent, Forţele Aeriene Române au în dotare 17 aeronave F-16 achiziţionate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană din cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mapn,
avioane,
f16

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici