Primul autobuz electric românesc, în probe pe străzile unui oraş din ţară

  • Primul autobuz electric produs în România este în probe pe străzile din oraşul Brăila.
  • Autorităţile locale l-au solicitat şi se gândesc să lanseze o comandă fabricantului din Baia Mare.
  • Autobuzul are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraş, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.
7165 afișări
Imaginea articolului Primul autobuz electric românesc, în probe pe străzile unui oraş din ţară

Primul autobuz electric românesc, în probe pe străzile unui oraş din ţară

Autobuzul a fost prezentat marţi autorităţilor brăilene şi în următoarele zile va merge pe traseele din oraşul Brăila. Solicitarea a venit din partea Primăriei Brăila care îşi propune să achiziţioneze un lot de autobuze electrice.

Rezultatele obţinute în urma testelor vor fi folosite de producătorul român.

„Suntem bucuroşi să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societăţii de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca şi producători români este apreciat. Vom încredinţa reprezentaţilor transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânşii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a menţionat reprezentantul producătorului, Mircea Cirţ.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri şi o lungime de 12 metri. Autobuzul are o autonomie de minimum 200 de kilometri în oraş, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici