Un apicultor din Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile

Un apicultor din judeţul Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile, după ce a fost fost înţepat de un ţânţar care transmite boala. Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au luat primele măsuri, bărbatul fiind internat la Boli Infecţioase, transmite corespodnentul MEDIAFAX

1368 afișări
Imaginea articolului Un apicultor din Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile

Un apicultor din Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile

Bărbatul de 63 de ani, din comuna Folteşti, judeţul Galaţi, a mers la medic la începutul lunii august, iar confirmarea meningitei cu virus West Nile a venit de curând, în prezent apicultorul de ocazie fiind internat.

„Avem un caz de meningită cu virusul West Nile, la un bărbat de 63 de ani din judeţul Galaţi, zona Folteşti. Bărbatul este apicultor ocazional. Diagnosticul a fost confirmat pe 22 august iar în prezent el este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, acolo unde primeşte tratament de specialitate”, a declarat vineri, corespodnentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

După confirmarea diagnosticului, Centrul de Transfuzii din Galaţi a fost notificat deoarece în următoarele 30 de zile nu are voie să primească donatori care locuiesc în aceeaşi zonă cu bolnavul.

Specialiştii spun că virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră.

Potrivit medicilor, singura măsură de protecţie este prevenirea înţepăturilor de ţânţari. De aceea, se recomandă populaţiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi şi să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor. De asemenea, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze gunoiul menajer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici