NEWS ALERT  Primul deces provocat de virusul West Nile în România în acest an

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în ultima săptămână s-a înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile, în acest an.

2973 afișări
Imaginea articolului Primul deces provocat de virusul West Nile în România în acest an

NEWS ALERT Primul deces provocat de virusul West Nile în România în acest an

De la începutul lunii iunie şi până în prezent au fost înregistrate 4 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Au fost câte un caz în Bucureşti, Bacău, Olt şi Dolj.

Două dintre cazuri au fost la persoane cu vârsta între 60 şi 69 de ani şi câte un caz la grupele de vârstă 40 – 49 de ani şi 70 – 79 de ani.

Persoana care a decedat este un bărbat în vârstă de 63 de ani din judeţul Dolj, conform INSP

Epidemiologii recomandă populaţiei, pentru a se feri de virusul West Nile, să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casa (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici