Primul judeţ din România care se pregăteşte serios să-şi vaccineze seniorii anti COVID-19

  • Clujul e primul judeţ care se pregăteşte serios să-şi vaccineze seniorii.
  • Rezidenţii din căminele de bătrâni sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus.
  • Mâine, prefectura se va întâlni cu reprezentaţii centrelor rezidenţiale de vârstnici pentru a stabili orarul de vaccinare.
2656 afișări
Imaginea articolului Primul judeţ din România care se pregăteşte serios să-şi vaccineze seniorii anti COVID-19
Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul evident. Rezidenţii din căminele de bătrâni sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus şi au tot dreptul să intre în prima grupă de risc. Prefectura Cluj a stabilit din timp aceasă acţiune, motiv pentru care în următoarele zile două echipe mobile de vaccinare se vor deplasa la fiecare centru de bătrâni în parte şi vor vaccina atât seniorii cât şi persoanlul de acolo. Iată ce zice subrefectul judeţului Cluj. 
 
„În paralel cu campania de vaccinare pe centrele de vaccinare pentru personalul medical merge şi campania pe domeniul social şi aici mă refer la centrele rezidenţiale de vârstnici, unde urmează să centralizăm toate datele cu privire la numărul rezidenţilor care urmează a fi vaccinaţi din cadrul acestor centre cât şi a personalului, astfel încât cele două echipe mobile de vaccinare şi anume una este arondată Spitalului Militar şi una Sputalului de Recuperare, vor pleca pe teren şi vor face aceste vaccinări în spaţiile amenajate în cadrul acestor centre rezidenţiale”, spune Irina Munteanu, subprefect Cluj.
 
Mâine, prefectura se va întâlni cu toţi reprezentaţii centrelor rezidenţiale de vârstnici şi vor stabili împreună orarul de vaccinare. Echipele mobile sunt deja pregătite să înceapă vaccinarea seniorilor din aceste centre. Evident, prioritate au cei care se află într-o stare precară de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici