Primul oraş din România care a anunţat că poate primi refugiaţi din Ucraina

Primarul din Galaţi anunţă că oraşul poate primi refugiaţi din Ucraina. „Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug din casa şi din ţara lor”, a spus primarul.

12962 afișări
Imaginea articolului Primul oraş din România care a anunţat că poate primi refugiaţi din Ucraina

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu a confirmat informaţia pe Facebook.

„Suntem alături de vecinii şi prietenii noştri ucraineni, care învaţă şi lucrează la Galaţi, alături de întregul popor ucrainean, în aceste vremuri tulburi. Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând”, scrie, în mesajul primarului oraşului Galaţi.

Refugiaţii din Ucraina ar putea fi cazaţi în blocurile primăriei sau în unitaţile sportive, folosite, în 2020 şi 2021, drept spaţii de carantină pentru persoanele cu COVID. De asemenea, dacă va fi cazul, autorităţile gălăţene sunt pregătite să amenajeze tabere mobile pe stadioane.

Oraşul Galaţi se află la câţiva kilometri de graniţa României cu Republica Moldova şi la aproximativ 350 de kilometri de Odessa, unde au fost auzite mai multe explozii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici