Primul pompier rănit la Crevedia, tratat în străinătate, a revenit cu bine în ţară

  • Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit în noaptea de marţi spre miercuri în ţară.
  • Este vorba despre un pompier în vârstă de 28 de ani din Bucureşti.
  • El a primit îngrijiri şi tratament la Spitalul universitar Graz, din Austria.
611 afișări
Imaginea articolului Primul pompier rănit la Crevedia, tratat în străinătate, a revenit cu bine în ţară

Primul pompier rănit la Crevedia, tratat în străinătate, a revenit cu bine în ţară

„L-am întâmpinat în această noapte pe tânărul nostru pompier întors acasă după tratamentul medical în străinătate. M-am bucurat că starea lui de sănătate este bună şi va putea să revină la viaţa normală în scurt timp. I-am mulţumit pentru curaj şi pentru că împreună cu colegii săi au intervenit să-şi salveze semenii şi să securizeze zona afectată de exploziile puternice. Avem veşti bune şi despre ceilalţi doi români trataţi în Austria. Pe ei şi pe toţi românii noştri pompieri şi civili îngrijiţi acum în unităţi medicale din străinătate îi aşteptăm cu bine acasă”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În prezent, 11 pacienţi cu arsuri mai sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării - în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (2 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient).

Pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România pot fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023, transmite Guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
crevedia,
pompier,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici