Primul site închis pentru ştiri false legate de pandemie

  • Grupul deComunicare Strategică (GCS) a identificat un site care promovează ştiri false legate de pandemie
  • Potrivit GCS, site-ul preia trunchiat declaraţii pe care ulterior le transformă în exprimări alarmiste
  • GCS a solicitat ministrului de Interne închiderea site-ului
5917 afișări
Imaginea articolului Primul site închis pentru ştiri false legate de pandemie

Primul site închis pentru ştiri false legate de pandemie

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat o propunere ministrului de Interne pentru a închide un site pentru că promovează ştiri false în contextul epidemiei de coronavirus. Propunerea de dezactivare a site-ului a fost transmisă către ANCOM de ministrul de Interne.

În fundamentarea acestei decizii, autorităţile notează că site-ul selectează şi preia trunchiat declaraţii şi informaţii care sunt folosite în exprimări alarmiste care nu reflectă realitatea.

Propunerea de dezactivare a site-ului a fost transmisă către ANCOM, instituţie care poate lua astfel de decizii.

Totodată, autorităţile precizează că site-ul nu are identitate şi nicio persoană de contact nu a putut fi identificată.

Mai mult, Grupul de Comunicare Strategică notează că informaţiile din site au fost deja infirmate de reprezentanţii oficiali dar, cu toate astea, articolele sunt distribuite masiv pe reţelele sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici