Primul şofer amendat pentru că nu avea cauciucuri de iarnă

Primul şofer amendat pentru că circula cu maşina fără a fi echipată cu anvelope de iarnă este un mureşean care conducea un tir cu remorcă în Pasul Gutâi, în condiţii de carosabil alunecos, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan.

537 afișări
Imaginea articolului Primul şofer amendat pentru că nu avea cauciucuri de iarnă

Christian Ciocan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Conducătorul tirului nu avea axele transversale ale autovehiculului echipate cu anvelope de iarnă. De asemenea, nici remorca nu era echipată cu asemenea cauciucuri", a spus Christian Ciocan.

Potrivit lui Ciocan, şoferul a fost sancţionat cu 1.005 lei amendă şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului până când maşina va fi echipată cu anvelope de iarnă.

Ciocan a precizat că şoferul a fost oprit şi sancţionat de către poliţişti deoarece exista riscul să derapeze şi să blocheze circulaţia rutieră în Pasul Gutâi.

De la 1 noiembrie, şoferii sunt obligaţi să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri şi alte echipamente specifice în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În cazul vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi/sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între 603 şi 1.340 lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici