Primul test online din România care îţi arată nivelul de risc al infectării cu COVID-19

  • Circa 150 de voluntari din 35 de ţări au realizat un test online prin care românii, dar şi alte popoare, pot determina nivelul de risc de contaminare cu coronavirus
  • Pentru a evalua riscul sunt luate în calcul obiceiurile zilnice ale fiecărei persoane
4867 afișări
Imaginea articolului Primul test online din România care îţi arată nivelul de risc al infectării cu COVID-19

Primul test online din România care îţi arată nivelul de risc al infectării cu COVID-19

Circa 150 de voluntari din 35 de ţări au realizat un test online prin care românii, dar şi alte popoare, pot determina nivelul de risc de contaminare cu coronavirus bazat pe activităţile zilnice pe care aceştia le au.

Testul se numeşte YOUR COVID-19 RISK şi poate fi accesat la https://your-covid-19-risk.com sau scanând un QR Code. Testul va fi disponibil în 29 de limbi, în prezent fiind disponibil în 6 limbi printre care şi Română. Acesta a fost deocamdată lansat în doar 6 state: Belgia, Germania, Franţa, Olanda, România şi Turcia.

Cei care apelează la acest test pot calcula scorul şi afla ce comportamente îi cresc riscul în perioada stării de alertă. Testul evaluează riscul de a fi expus, riscul de a fi contaminat, riscul propriu în comparaţie cu riscul celor dragi şi profilul comportamental în perioada stării de alertă.

„Comportamentele cheie sunt aceleaşi pe care le ştim cu toţii: spălatul mâinilor, izolarea socială pe cât posibil, distanţarea socială în spaţii publice, măsuri de prevenire la îndemâna oricui,” a declarat Diana Taut, lector universitar doctor în cadrul departamentului de Psihologie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca

Oamenii au aflat că spălarea mâinilor este esenţială pentru a opri transferul picăturilor de pe suprafeţe către nas, gură şi ochi. Frecvenţa spălării mâinilor este importantă: un studiu arată că spălarea mâinilor de cinci ori pe zi, reduce cu până la 45% cazurile de infecţii respiratorii. Cu cât ne spălăm mâinile corect şi des, riscurile de îmbolnăvire scad. Sperăm că în aceste două luni de informare şi învăţare, procentul celor care se spală corect pe mâini depăşeşte cu puţin 5%.

„Deşi întrebările despre risc nu se referă şi la purtarea măştii faciale în spaţii închise (vom introduce acest lucru în varianta 2), utilizatorii vor primi, în feedbackul personalizat pe baza răspunsurilor lor, şi memento-uri legate de masca facială”, a mai declarat Diana Taut, care a participat la realizarea testului. 

Autorii testului au identificat şi un set de condiţii ce trebuie îndeplinite pentru a putea fi redeschise în siguranţă toate activităţile economice: numărul cazurilor trebuie să înregistreze scăderi timp de 2 săptămâni, spitalele ar trebui să aibă capacitatea de a trata toţi pacienţii cu coronavirus şi ar trebui să fie testate toate persoanele simptomatice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
risc,
test,
covid-19

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici