Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani porneşte miercuri spre ţară / Iată cum arată noul tren

Primul tren produs de Alstom pentru România în cadrul contractului care prevede achiziţia a 37 de rame electrice porneşte miercuri spre România, a anunţat Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

3682 afișări
Imaginea articolului Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani porneşte miercuri spre ţară / Iată cum arată noul tren

Foto: Colaj foto/ Sursa: ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară

„Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară, din cadrul contractului privind achiziţia a 37 rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi astăzi, 29 noiembrie 2023, este expediat către România / Bucureşti”, a anunţat, miercuri, ARF.

Trenul este programat să ajungă de la Katowice (Polonia) la Curtici, pentru a face procedurile de intrare în ţară, în seara de 2 decembrie 2023. La Bucureşti este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 şi să înceapă pregătirile.

În prima etapă, dupa testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER şi pe reţeaua feroviară publică.

„După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv”, a mai transmis ARF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici