Primul vaccin anti-COVID-19 care a primit autorizare definitivă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente

  • Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer a primit autorizare definitivă de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).
  • Vaccinul administrat în două doze, la trei săptămâni distanţă, este primul ser anti-COVID-19 care a primit aprobare definitivă pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.
  • Iiniţial, serul anti-COVID-19 de la Pfizer a primit autorizare pentru utilizare de urgenţă.
4585 afișări
Imaginea articolului Primul vaccin anti-COVID-19 care a primit autorizare definitivă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente

Primul vaccin anti-COVID-19 care a primit aprobarea definitivă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a oferit, luni, autorizare definitivă vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer.

FDA a declarat că analiza sa pentru aprobare a inclus date de la aproximativ 44.000 de persoane. Vaccinul, care va fi comercializat acum cu numele de Comirnaty, a dovedit o eficienţă de 91% în prevenirea bolii COVID-19, potrivit BBC.

Comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, a declarat că populaţia „poate avea încredere” că vaccinul îndeplineşte standarde ridicate de siguranţă, eficienţă şi calitate a producţiei.

FDA a acordat iniţial autorizare temporară, pentru utilizare de urgenţă, vaccinului Pfizer, o autorizare care se oferă dacă agenţia stabileşte că beneficiile unui produs depăşesc riscurile potenţiale în timpul unei urgenţe de sănătate publică.

Această autorizare finală este permanentă. Procesul de acordare a licenţelor impune companiilor să furnizeze FDA informaţii despre cum şi unde este fabricat produsul, precum şi alte date de testare clinică.

Autorizarea definitivă a venit după aproape patru luni de când Pfizer a depus cererea, la începutul lunii mai, fiind cea mai rapidă aprobare a unui vaccin din istoria FDA de peste 100 de ani.

Până în prezent, peste 92 de milioane de americani vaccinaţi, mai mult de jumătate din total, au primit serul de la Pfizer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici