Principala şosea din judeţul Galaţi va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

Cea mai aglomerată şosea din judeţul Galaţi va fi modernizată şi extinsă. Drumul Naţional 25 asigură legătura dintre oraşele Galaţi şi Tecuci, dar va fi folosit şi pentru a ajunge pe Autostrada Moldovei. Proiectul este complex şi are valoarea de peste 300 de milioane de euro.

1967 afișări
Imaginea articolului Principala şosea din judeţul Galaţi va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

Principala şosea din judeţul Galaţi va fi extinsă. Drumul va face legătură cu Autostrada Moldovei

Lucrarea este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi în parteneriat cu CNAIR. Autorităţile gălăţene au lansat licitaţia pentru modernizarea şi extinderea DN25 la patru benzi, pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri. Şoseaua va fi modernizată de la ieşirea din municipiul Galaţi până la Hanu Conachi şi intersecţia cu DN25A. Valoarea totală a acestei investiţii este de 1.522.200.000 de lei, sumă care include lucrările şi exproprierile. Finanţarea este făcută cu fonduri europene.

„Este o investiţie vitală pentru Galaţi, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat şi cel mai aglomerat drum din judeţul nostru, cu un trafic de aproximativ 6000 de maşini în 24 de ore pe anumite porţiuni, din care aproape 20% sunt camioane. De aceea, m-am implicat total şi am realizat un parteneriat cu CNAIR pentru a extinde acest drum la patru benzi. Este un proiect uriaş, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile şi pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri şi pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde şi în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta, pe toţi cei aproximativ 40 de kilometri, parapeţi de delimitare a celor două sensuri de circulaţie”, a explicat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Un alt proiect demarat deja prevede modernizarea şi extinderea şoselei care leagă Hanu Conachi de judeţul Vrancea. Drumul va fi extins tot la patru benzi şi va merge până la intersecţia cu viitorul Drum Expres Brăila – Focşani. Astfel, va fi făcută legătura judeţului Galaţi cu Autostrada Moldovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dn25,
modernizare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici