Principalul suspect în cazul uciderii viceprimarului din Joseni a leşinat în momentul reconstituirii

Anchetatorii au decis, miercuri, să sisteze procedura de reconstituire a asasinării viceprimarului din Joseni Csala Zsolt, găsit împuşcat în casa sa de vacanţă, după ce principalul suspect în acest caz a leşinat, el fiind internat la spitalul din Gheorgheni.

672 afișări
Imaginea articolului Principalul suspect în cazul uciderii viceprimarului din Joseni a leşinat în momentul reconstituirii

Principalul suspect în cazul uciderii viceprimarului din Joseni a leşinat în momentul reconstituirii (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procurorul Marian Gherman de la Parchetul instanţei supreme a declarat că miercuri dimineaţă a fost începută reconstituirea uciderii viceprimarului din Joseni, la casa de vacanţă a acestuia din satul Borzont, însă această activitate a fost deocamdată sistată după ce principalul suspect a leşinat.

"Inculpatul ne-a indicat locul din care a pândit-o pe victimă timp de aproximativ 20 de minute, la marginea pădurii, situată în spatele cabanei. Din păcate, activitatea nu a putut fi finalizată întrucât acestuia i s-a făcut rău şi am chemat ambulanţa. I s-a acordat primul ajutor şi apoi a fost transportat la spitalul din Gheorgheni", a spus Gherman.

Potrivit acestuia, activităţile de reconstituire vor fi reluate în funcţie de starea de sănătate a inculpatului.

Totodată, Gherman a spus că marţi seară a fost descoperită şi cea de-a doua armă despre care aflaseră din declaraţiile inculpatului.

"Este vorba despre o armă despre care el (inculpatul - n.r.) spune că este nefuncţională şi într-adevăr din cercetările preliminare am descoperit că arma nu avea deschizător", a spus Gherman.

El a precizat că arma a fost găsită la aproximativ 50 de metri de casa de vacanţă a suspectului din Borzont, îngropată în pământ.

Întrebat ce fel de relaţie era între suspect şi viceprimar, Gherman a afirmat că din declaraţiile inculpatului a reieşit că aceştia nu au avut o relaţie intimă, supectul susţinând că fusese "molestat sexual" de către victimă în urmă cu trei-patru ani.

Pe de altă parte, reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă au afirmat că suspectul principal a mai leşinat în cursul dimineţii, într-o clădire pusă la dispoziţia anchetatorilor pentru efectuarea anchetei, aflată în localitatea Joseni.

Potrivit surselor citate, bărbatul a refuzat să primească ajutor din partea medicilor, astfel că el a fost dus ulterior la reconstituire, în satul Borzont.

Asistenta de pe ambulanţă a declarat că bărbatul a fost găsit, în Borzont, în stare de inconştienţă şi nu şi-a revenit nici la spital, unde este internat.

La casa de vacanţă a viceprimarului asasinat au venit, miercuri, procurori, poliţişti şi anchetatori, fiind adus într-o dubă şi principalul suspect în acest caz, Lorincz Robert, pentru reconstituirea uciderii viceprimarului.

Viceprimarul comunei harghitene Joseni, Csala Zsolt, a fost găsit, în 22 aprilie, împuşcat mortal în casa sa de vacanţă din satul Borzont.

Primarul comunei Joseni, Gyorgy Istvan, declara, după incident, că Csala Zsolt a fost "măcelărit", fiind împuşcat cu trei focuri de armă.

Principalul suspect în cazul asasinării viceprimarului din Joseni a fost reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore, mobilul crimei fiind, potrivit procurorului Marius Iacob de la Parchetul instanţei supreme, de natură "sexuală" şi "patrimonială".

"În dosarul privind omorul asupra viceprimarului Csala Zolt, în 22 aprilie 2011, astăzi (n.r. - sâmbătă), în urma probelor obţinute, am dispus începerea urmăririi penale faţă de Lorincz Robert, de 31 de ani, pentru infracţiunile de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a declarat şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, procurorul Marius Iacob.

Procurorul Marius Iacob a spus că în ziua respectivă Lorincz Robert s-a dus la casa de vacanţă a viceprimarului, având asupra lui o armă de vânătoare pe care o deţinea ilegal, unde "a executat mai multe focuri de armă provocându-i acestuia leziuni letale".

"Din declaraţiile suspectului principal am reţinut că mobilul omorului are două aspecte, şi anume unul de natură sexuală şi unul de natură patrimonială", afirma procurorul Marius Iacob.

Anchetatorii care cercetează cazul asasinării viceprimarului Csala Zolt au găsit, sâmbătă, arma cu care ar fi fost împuşcat acesta.

Duminică, suspectul, Lorincz Robert, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, de către magistraţii Tribunalului Harghita.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Lorincz Robert ar fi declarat în faţa judecătorului că nu a avut intenţia să-l omoare pe viceprimar, ci doar să-l sperie şi că îi pare rău că a distrus două familii.

Cercetările în acest caz sunt făcute de procurori ai Parchetului instanţei supreme şi de poliţişti.

Cazul a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sfârşitul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici