Principesa Margareta, la împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial: Să ne ridicăm la înălţimea morală a înaintaşilor noştri

Principesa Margareta a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, arătând că fidelitatea cu care românii s-au adunat în jurul Coroanei a fost temelia luptei politice şi diplomatice a oamenilor de stat pentru recunoaşterea unirii provinciilor istorice.

811 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta, la împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial: Să ne ridicăm la înălţimea morală a înaintaşilor noştri

Principesa Margareta, la împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial: Să ne ridicăm la înălţimea morală a înaintaşilor noştri

"Acum un secol, străbunicul meu, Regele Ferdinand cel Loial, ratifica decizia Consiliului de Coroană de a conduce România în Primul Război Mondial, alături de puterile Antantei. Punând datoria sa faţă de ţară mai presus de orice, Regele Ferdinand a condus ţara prin momentele cele mai grele şi mai măreţe ale istoriei sale. Continuând împlinirile istorice ale Regelui Carol I, Ferdinand şi-a câştigat apoi numele de “Întregitorul” pentru că, alături de bravii săi soldaţi, a luptat pentru împlinirea visului tuturor românilor – Marea Unire", se arată în mesajul Custodelui Coroanei române.

"Pe 28 august se împlineşte un secol din ziua când primii soldaţi români ai Marelui Război şi-au dat viaţa în slujba ţării. Este un moment de reculegere în memoria celor care, pentru Naţiune şi Coroană, au sacrificat totul. În ciuda superiorităţii forţelor ostile, românii au rezistat şi au atins, în numai doi ani, idealul suprem, consolidându-şi identitatea şi viitorul.

Primul Război Mondial este un moment definitoriu pentru România modernă şi contemporană. Fidelitatea cu care românii s-au adunat în jurul Coroanei a fost temelia luptei politice şi diplomatice a oamenilor de stat pentru recunoaşterea unirii provinciilor istorice şi consolidarea influenţei româneşti în Europa.

Astăzi pornim la rememorarea, timp de doi ani, a contribuţiei româneşti în Primului Război Mondial, în toate aspectele sale. Timp de jumătate de secol, adevărul despre Marele Război a fost mistificat şi chiar şters din discuţia publică. Beneficiind de libertatea de cercetare şi de expresie a timpurilor noastre, avem datoria să readucem la lumină adevărul despre rolul Armatei Regale, al societăţii civile, al oamenilor de Stat şi al Coroanei în făurirea Marii Uniri.

Să ne ridicăm la înălţimea morală a înaintaşilor noştri, restituind României monumentele făurite de ei, precum Crucea Eroilor Neamului sau Mausoleul de la Mărăşeşti, astăzi căzute în paragină sau uitare.

Familia Regală se alătură instituţiilor Statului care acum, la un secol de la Marele Război, doresc să redea României respectul şi încrederea de sine", este mesajul transmis de Casa Regală a României, la împlinirea a unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici