Prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur cere despăgubuiri uriaşe ONG-ului care a făcut public cazul

  • Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a dat în judecată ONG-ul Agent Green.
  • Acesta îl are ca aliat în România pe prinţul Dimitrie Sturdza.
  • Gabriel Păun: „Domnia sa nu are niciun argument legal pentru a mă dea în judecată pe mine sau pe Organizaţia pe care o reprezint.”
1382 afișări
Imaginea articolului Prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur  cere despăgubuiri uriaşe ONG-ului care a făcut public cazul

Prinţul acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur cere despăgubuiri uriaşe ONG-ului care a făcut public cazul

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a împuşcat pe ursul Arthur, a dat în judecată ONG-ul Agent Green.
 
Acesta cere despăgubiri de 1 milion de euro şi îl are ca aliat în România pe prinţul Dimitrie Sturdza. 
 
Invitat la emisiunea „Marius Tucă Show,” preşedintele Agent Green, Gabriel Păun, a vorbit despre proces şi despre implicarea prinţul Dimitrie Sturdza în acest caz.
 
„Am citit şi eu articolul de origine de la o publicaţie din Mureş, probabil locul de baştină al prinţului, si am discutat cu avocata noastră. În primul rând, n-am primit nici la mine acasă, n-a venit nimic, nicio citaţie, n-a venit nici la adresa asociaţiei, n-am găsit pe niciun portal de justiţie. Nici nu vreau să-l provoc, avem destule procese. (…) Cu printul Sturdza ne-am intalnit la Balc, la vânătoarea lui Ţiriac, acum vreo zece ani. Prinţul Sturdza nu a avut nicio treabă cu omorârea ursului uriaţ din Covasna. Pur şi simplu am supărat vânătorii. Domnia sa nu are niciun argument legal pentru a mă dea în judecată pe mine sau pe Organizaţia pe care o reprezint”, a explicat Gabriel Păun la „Marius Tucă Show”.
 
Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, un medic care locuieşte într-un castel din Austria, a emis în urmă cu aprope o lună o declaraţie prin care a negat că l-a împuşcat pe Arthur, ci mai degrabă a doborât un alt „animal problemă” care fusese autorizat să fie ucis de autorităţile române, la 250 metri de casele locuite. Prinţul a mai spus că şi-a oferit întregul sprijin pentru anchetă, potrivit presei austriece.
 
DNA a deschis dosar penal pentru abuz in serviciu în cazul uciderii ursului Arthur. Procurorii anchetează, in rem, modul în care au fost efectuate derogările pentru a fi împuşcat animalul.
 
Şi şeful de mediu al Comisiei Europene a declarat că „analizează” rapoartele ONG-urilor potrivit cărora un prinţ din Liechtenstein a ucis un urs mare în România într-un act de vânătoare de trofee.
 
Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Prinţul Emanuel von und zu Liechtensten îşi fundamentează uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de ministerul mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judeţul Covasna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici