Prinţul Charles, din nou în România: Moştenitorul Coroanei Britanice a ajuns la Micloşoara, în judeţul Covasna

Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a ajuns, miercuri seară, la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde este găzduit de familia contelui Kalnoky.

3580 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, din nou în România: Moştenitorul Coroanei Britanice a ajuns la Micloşoara, în judeţul Covasna

Prinţul Charles (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Prinţul Charles a vizitat de mai multe ori în ultimii ani această zonă.

Prinţul Charles a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter.

În cursul zilei de joi, moştenitorul Coroanei Britanice ar urma să meargă, potrivit unor surse, la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o în urmă cu câţiva ani.

Potrivit unor surse neoficiale, Prinţul Charles ar intenţiona să viziteze mai multe sate din judeţele Covasna şi Braşov şi să facă mai multe plimbări pe jos.

Sursele citate au precizat că moştenitorul Coroanei Britanice intenţionează ca în perioada pe care o va petrece în România să facă multe plimbări în aer liber, în pădure şi în sate braşovene şi covăsnene.

Prinţul Charles va vizita, cel mai probabil, şi locuinţa sa din Viscri, judeţul Braşov, dar pentru o scurtă perioadă, întrucât aceasta este în renovare şi nu se poate locui acolo. De asemenea, prinţul intenţionează să viziteze mai multe sate din judeţul Braşov pe care nu le-a văzut încă, potrivit surselor citate.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici "sentimentul apartenenţei, al identităţii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor", declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelaşi lucru îl afirmă şi într-un documentar despre ţara noastră, Wild Carpathia.

La rândul său, prinţul Harry, fiul prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici