Pro Democraţia sesizează PICCJ referitor la sms-urile cu conţinut electoral

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a hotărât să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) referitor la sms-urile cu conţinut electoral semnalate organizaţiei neguvernamentale de către cetăţeni, care îndemnau oamenii să meargă la vot.

614 afișări
Imaginea articolului Pro Democraţia sesizează PICCJ referitor la sms-urile cu conţinut electoral

Pro Democraţia sesizează PICCJ referitor la sms-urile cu conţinut electoral (Imagine: Shutterstock)

Potrivit sesizărilor adresate APD, cele mai frecvente mesaje au fost "Eu vara nu dorm. Pe 29 n-am somn", "La referendum votez, pentru că eu chiar contez", "Ei nu pot boicota atât cât putem noi vota", "Hai, Traian, să bem o bere, să ne luăm la revedere", "Dacă vrei Udrea, apasă tasta 1. Dacă vrei Anastase, apasă tasta 2. Daca vrei Monica Macovei, scoate bateria. Dacă nu mai vrei cu Băsescu, hai la vot!".

"Mesaje de motivare a cetăţenilor pentru a participa la vot s-au primit nu numai prin sms-uri; astfel, un cetăţean din judetul Constanţa ne-a sesizat faptul că un avion de agrement care survola litoralul a lăsat pe cer mesajul «Hai la referendum!»", mai spun cei de la APD, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Până la ora 20.00, APD a primit aproximativ 500 de sesizări legate de referendum, atât prin intermediul TelVerde, cât şi pe platforma www.alegericorecte.ro.

Multe sesizări au fost legate de urnele mobile şi de folosirea maşinilor unor primării pentru transportarea alegătorilor la secţiile de votare, cu menţiunea că APD nu a verificat veridicitatea tututor informaţiilor comunicate de către cetăţeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici