Pro TV, Gândul şi MEDIAFAX au ajuns la sinistraţii zăpezii pentru a le oferi alimente - GALERIE FOTO

Pro TV, Gândul şi Mediafax, cu sprijinul Romtelecom şi Cosmote şi al Ministerului Apărării Naţionale, au ajuns, joi, cu elicopterul sau cu maşinile de teren, în satele din judeţele Buzău şi Vrancea pentru a le duce alimente sinistraţilor zăpezii, care nu au nici măcar de unde să îşi cumpere o pâine.

724 afișări
Imaginea articolului Pro TV, Gândul şi MEDIAFAX au ajuns la sinistraţii zăpezii pentru a le oferi alimente - GALERIE FOTO

Pro TV, Gândul şi MEDIAFAX au ajuns la sinistraţii zăpezii pentru a le oferi alimente (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aproape o sută de sate din Buzău şi Vrancea sunt de două săptămâni izolate sau aproape izolate din cauza zăpezii care le-a rupt de lume. În acest timp, femei din localităţile din care nu poţi pleca decât cu elicopterul au născut copii acasă, ajutate de soţi, vecini sau de tehnicieni veterinari. Oameni au murit şi au rămas neîngropaţi câte o săptămână. Pentru alţii medicamentele s-au terminat, cămara cu alimente s-a golit, iar în multe case buteliile sunt pe sfârşite.

Campania Pro TV, Gândul şi Mediafax "România are nevoie de tine" a început cu un gest omenesc şi simplu. Cătălin Măruţă a renunţat luni să mai facă emisiunea, şi-a luat invitaţii de la Happy Hour şi au cumpărat împreună de la Metro Băneasa 500 de kilograme de alimente pentru sinistraţi.



Când au văzut zona amenajată pentru donaţii, oamenii obişnuiţi, care îşi făceau cumpărăturile la Metro, au lăsat acolo produse pentru cei aflaţi în nevoie. S-au strâns astfel încă 2,5 tone de alimente neperisabile pentru sinistraţii zăpezii. Mai multe companii s-au alăturat imediat campaniei iniţiate de Măruţă şi au făcut la rândul lor donaţii - mezeluri, lapte, ulei, prăjituri. S-au strâns în total în jur de 9 tone de alimente pentru cei care au nevoie de ele.

VEZI GALERIA FOTO

"Am renunţat la show şi am zis să le întindem o mână de ajutor oamenilor din zonele afectate de zăpadă. Şi atunci ne-am mobilizat foarte puternic, cu oamenii pe care îi aveam invitaţi la emisiune, artişti de muzică populară, artişti de muzică uşoară, oameni care au vrut să fie alături de noi, colegi din PRO TV. Lor li s-au alăturat mulţi oameni obişnuiţi. Oricine poate să ajute", spune Cătălin Măruţă.

Aceste alimente au ajuns joi la sinistraţii zăpezii. Două elicoptere militare, puse la dispoziţie de Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, au aterizat în Buzău, comuna Scutelnici, sat Aracanu, şi în Vrancea, în comuna Ciorăşti, cu câte o tonă de produse neperisabile. Alte două elicoptere civile au transportat alimentele la Valea Salciei, în Buzău, şi la Trestieni, în Vrancea. Opt maşini de teren şi două dube au aprovizionat localitatea Băleşti, din Vrancea.

Vineri vor fi duse alimente în Bisoca, Buzău, dar şi în alte localităţi în care oamenii au nevoie de ajutor.



Jurnalistul PRO TV Elena Lasconi s-a aflat în elicopterul care le-a dus ajutoare oamenilor din Ciorăşti, Vrancea.

"Trebuie să faci ceva, să ajuţi. Nu pentru a primi mulţumiri, ci pentru că aşa simţi. Trebuie să-ţi iubeşti aproapele", spune Elena Lasconi, care le-a transmis celor din localităţile izolate că nu sunt uitaţi, că există oameni care se gândesc la ei şi vor să îi ajute.

Romtelecom, Cosmote şi Ministerul Apărării Naţionale au făcut acest lucru şi le-au întins o mână de ajutor oamenilor din localităţile izolate. Şi-au mai oferit ajutorul Caroli, care a donat 460 de kilograme de mezeluri, Carrefour care a donat pe 1,5 tone de alimente, Albalact, care a donat 2,4 tone de lapte, PROFI, care a donat 1,5 tone de ulei, Alka - 600 de baxuri de prăjituri şi Scandia. Mai multe vedete au susţinut campania făcând cumpărături şi donându-le sinistraţilor: Carmen Şerban, Corina Bud, Ramona Gabor, Laura Lavric, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Radu Ile, Cornelia şi Lupu Rednic, Adina Buzatu, Iulia Vântur, Maria Cârneci, Anca Ţurcaşiu, Raluca Bădulescu, Christine Valmy, Dana Mara, Mihaela Borcea şi asociatul ei Gianluca Mech, Vica Blochină şi Cătălin Măruţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici