- Home
- Social
- (21.05.2021, 18:50)
- Andrei Ştefan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Probleme cu memoria? Impactul tehnologiei asupra capacităţilor cognitive
Ajutorul uriaş pe care îl oferă tehnologia are şi un mare dezavantaj: problemele de memorare.
1145 afișări

Probleme cu memoria? Impactul tehnologiei asupra capacităţilor cognitive
Apelezi întreaga zi la internet, ai telefonul la îndemână şi te simţi pierdut fără semnal. Dar ajutorul uriaş pe care ţi-l dă tehnologia are şi un dezavantaj. Aici intervin şi probleme de memorare. Ioan Mirea, psihiatru, spune cum afectează tehnologia majoritatea funcţiilor cognitive.
Sunt numeroase studii care spun că odată cu utilizarea excesivă a tehnologiei şi în principal a reţelelor de socializare atenţia tinerilor care utilizează mai mult astfel de platforme scade şi menţinerea atenţiei la fel este din ce în ce mai complicată, lucru care se poate observa inclusiv în activităţile şcolare.
Studenţii sunt printre cei care sunt nevoiţi să înveţe mii de pagini pe parcursul facultăţii. Asta înseamnă că au de suferit din cauza tehnologiei.
Tinerii de la Drept sau de la Medicină se numără printre ghinioniştii care studiază intens. Flavius Baias, profesor universitar la Drept, spune că fiecare materie are prevăzut un anumit număr de ore şi, implicit, un volum de informaţie specific.
„Acest lucru e firesc, cum te pregăteşti pentru orice profesie, nu cred că există altă reţetă decât să înveţi. Fiecare profesor care îşi publică cursul ... Cursul lui poate să fie undeva la 300, 400, 500 de pagini”, explică Flavius Baias.
Cum se descurcă studenţii în această situaţie ? Ei bine, fiecare şi-a dezvoltat propriul sistem pentru a asimila cât mai uşor materia. Ancuţa, studentă la Drept, oferă câteva sfaturi: „Unii pur şi simplu subliniază pe carte sau pe cursuri cu diferite culori, astfel încât să evidenţieze ideile principale, alţii îşi scriu ideile principale pentru a trece acele noţiuni prin filtrul minţii. Prin scris le e mult mai uşor, îşi scriu pe post-it-uri şi le lipesc prin camere”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cu ce ești mai bun decât inteligența artificială? Adrian Dragomir: „Din perspectiva mea, viitorul companiilor va fi fără angajați”
-
Un autocar a căzut de pe un pasaj rutier lângă Veneţia. Autorităţile spun că sunt zeci de victime
-
Iohannis solicită mai multe echipamente pentru apărarea antiaeriană pe flancul estic al NATO
-
Oficial NATO, despre livrările de muniţie occidentală: ajung la „fundul butoiului”



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe