Probleme la evacuarea alpinistului Torok Zsolt, găsit mort în Munţii Făgăraş. Elicopterul nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteo

Elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului Torok Zsolt, care a murit sâmbătă în apropierea Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş, nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Evacuarea se va face terestru de către echipele Salvamont.

17248 afișări
Imaginea articolului Probleme la evacuarea alpinistului Torok Zsolt, găsit mort în Munţii Făgăraş. Elicopterul nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteo

Celebrul alpinist Torok Zsolt, dat dispărut în Munţii Făgăraş, a fost găsit mort (Imagine: torok.ro)

UPDATE ora 20.40 Alpinistul Torok Zsolt va fi coborât de pe munte de salvamontişti. Elicopterul nu a putut interveni

Salvamontiştii din Sibiu au anunţat sâmbătă seară că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului mort în apropierea Vârfului Negoiu nu a putut interveni.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului decedat în zona Vârfului Negoiu nu a putut interveni. Se va face evacuarea acestuia pe cale terestră de către echipele Salvamont”, a anunţat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu. Acesta a precizat că nu se ştie cât va dura operaţiunea.

Adrian David a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că accidentul în urma căruia a murit alpinistul Torok Zsolt s-a produs într-o zonă instabilă şi puţin frecventată de alpinişti, în apropierea Vârfului Negoiu.

„A fost unul dintre cei mai buni alpinişti din România, eu cred că s-a desprins o stâncă cu el, dat fiind faptul că acolo este o zonă foarte instabilă şi este un traseu foarte puţin frecventat de alpinişti”, a spus şeful Salvamont.

Alpinistul Torok Zsolt, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Căutările au început imediat după anunţarea dispariţiei şi în acţiune au fost implicaţi salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, dar şi un elicopter al MAI.


ORA 15.00 Celebrul alpinist Torok Zsolt, dat dispărut în Munţii Făgăraş, a fost găsit mort

Alpinistul român în vârstă de 45 de ani, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţă de soţia acestuia, a fost găsit mort. „Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Salvamont Sibiu.

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpuşan.

Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

Mihai Fifor, mesaj pentru alpinistul Torok Zsolt, găsit mort: Rămas bun, prieten drag

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a transmis pe Facebook un mesaj prin care îşi ia rămas bun de la alpinistul Torok Zsolt, găsit mort sâmbătă dimineaţă, în zona Vârfului Negoiu.

„Rămas bun, prieten drag... Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook, alături de fotografia alpinistului Torok Zsolt.

Salvamont România, după moartea lui Torok Zsolt: Crestele munţilor sunt mai sărace

Reprezentanţii Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, pe care aceştia îl numesc „unul dintre marii alpinişti ai ţării, un prieten al Salvamont”.

Salvamont România a publicat, sâmbătă, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, despre care reprezentanţii spun că a fost răpus de marea lui pasiune.

„Crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpinişti ai ţării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM... În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situaţie în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depăşeşte şi puterea noastră de înţelegere şi de acceptare a cruntei realităţi. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat şi apreciat performantele. Rămas bun prieten drag!”, este mesajul postat de peagina de Facebook a Salvamont România.

Taguri:
alpinist,
mort,
salvamont

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici