Probleme tehnice la aeronava delegaţiei Maltei

Aeronava în care se află delegaţia Maltei a avut probleme imediat după decolare, aceasta revenind la sol după 15 minute, fiind însoţită spre capătul pistei de maşini de pompieri, descarcerare, două ambulanţe SMURD şi maşini de jandarmi.

45 afișări
Imaginea articolului Probleme tehnice la aeronava delegaţiei Maltei

Probleme tehnice la aeronava delegaţiei Maltei

Şeful dispozitivului SPP de pe Aeroportul "Henri Coandă", Gheorghe Badea, a declarat, joi, că pilotul aeronavei delegaţiei malteze era obligat să anunţe "situaţie de urgenţă" în momentul în care a constat că o semnalizare de pe bordul aparatului s-a aprins.

El a arătat că respectiva semnalizare de pe bord a fost cauzată de un contact imperfect şi că, în urma verificărilor, pilotul maltez şi-a dat seama că poate continua zborul.

"A fost o situaţie de urgenţă, comunicată de pilotul de pe aeronava specială a delegaţiei Maltei, care avea la bord pe primul-ministru, împreună cu şapte pasageri", a explicat generalul Badea.

"La bordul aeronavei a apărut o semnalizare, care se pare că a fost eronată. În aceste condiţii, pilotul este obligat să solicite situaţie de urgenţă. S-a înapoiat la bază şi a făcut verificarea şi a urmat procedurile după reglementările în vigoare. S-a consultat cu autorităţile române în legătură cu starea tehnică, s-a dat OK-ul de decolare, a decolat, a ieşit din zona apropiată şi e totul în regulă", a adăugat acesta.

Badea a arătat că semnalizarea respectivă a fost una eronată.

"Probabil un contact imperfect, nu ştim exact despre ce este vorba, dar pilotul şi-a dat seama că poate continua misiunea", a spus Badea.

El a arătat că situaţia aeronavei malteze a creat emoţii, dar a arătat că "toată lumea a acţionat cu repeziciune".

"S-a creat această emoţie şi în rândul celor aflaţi la bord, iar premierul maltez a mulţumit pentru operativitate autorităţilor române. Cei de la bord nu erau speriaţi, piloţii erau foarte lucizi, erau stăpâni pe ei, asta ne-a determinat şi pe noi să credem că totul era OK", a adăugat Badea.

El a precizat că aeronava malteză s-a întors pe aeroport de la circa 20 de km.

Aeronava în care se afla delegaţia Maltei a avut probleme imediat după decolare, aceasta revenind la sol după 15 minute.

Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că aeronava delegaţiei Maltei a revenit pe Otopeni la ora 17.40, la 15 minute de la decolare, din cauza unor probleme tehnice.

Conform unor surse, pilotul a sesizat imediat după decolare, la ora 17.26, o problemă la unul dintre motoare şi a solicitat imediat permisiunea de a reveni la sol.

Avionul a revenit în capătul pistei de decolare şi s-a întors către clădirea aeroportului, fiind urmat îndeaproape de maşini de pompieri, descarcerare şi ambulanţe.

La bordul aeronavei, de mici dimensiuni, se aflau maximum zece persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici