Procesul de votare din Gara de Nord, suspendat a doua oară, pentru soluţionarea unei contestaţii

Procesul de votare de la secţia specială de la Gara de Nord a fost suspendat, pentru a doua oară, duminică dimineaţă, pentru soluţionarea unei contestaţii, acesta urmând a fi reluat după câteva zeci de minute.

23 afișări
Imaginea articolului Procesul de votare din Gara de Nord, suspendat a doua oară, pentru soluţionarea unei contestaţii

Procesul de votare din Gara de Nord, suspendat a doua oară, pentru soluţionarea unei contestaţii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al Sectorului 1 al Capitalei, Crina Buricea, a declarat că procesul de vot la secţia specială de la Gara de Nord este întrerupt pentru maxim 15 minute, pentru soluţionarea unei contestaţii a unei persoane care a cerut interpretarea unui articol din legea electorală în legătură cu posibilitatea de vot a românilor cu dublă cetăţenie.

Aproximativ 200 de persoane aşteptau să aleagă preşedintele la ora transmiterii acestei ştiri.

La ora 9.00, secţia de votare a fost închisă timp de cinci minute, din cauză că în secţia de votare erau mai mult de cinci persoane, lucru interzis de lege.

De altfel, peste o sută de persoane stăteau la coadă la secţia specială amenajată la Gara de Nord din Capitală, încă de duminică dimineaţă, la ora 7.00, când s-au deschis secţiile de votare, aşteptând să-şi poată exprima opţiunea electorală.

Persoanele aflate în tranzit în Gara de Nord s-au aşezat la coadă cu mai bine de o oră înaintea deschiderii secţiilor, pentru a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Prefectura Capitalei informa că, duminică, la ora 10.00, secţiile speciale de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Gara de Nord, Colegiul Tehnic Media, Spitalul Colţea, Facultatea de Drept şi de la Căminul de bătrâni Vitan erau cele mai aglomerate.

Şi în primul tur al prezidenţialelor, la secţia specială de la Gara de Nord a fost aglomeraţie, în condiţiile în care, în 22 noiembrie, alegătorii au trebuit să completeze două declaraţii pe propria răspundere - una pentru alegeri, una pentru referendum - că nu au votat şi nici nu vor vota în altă parte. De asemenea, atunci, alegătorii au avut trei buletine de vot - unul pentru alegerea preşedintelui, celelalte pentru referendum - ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să fie mai lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici