Procesul electoral a început fără probleme şi în judeţele Gorj şi Dolj

Procesul electoral a început, duminică dimineaţă, la ora 7.00, fără probleme deosebite, atât în judeţul Gorj, cât şi în Dolj, unde Biroul Electoral Judeţean a schimbat la cerere, sâmbătă seară, doi preşedinţi de secţii.

19 afișări
Imaginea articolului Procesul electoral a început fără probleme şi în judeţele Gorj şi Dolj

Procesul electoral a început fără probleme şi în judeţele Gorj şi Dolj (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente din cadrul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Dolj, Mihai Mihalache, a afirmat, duminică dimineaţă, că în unele secţii de votare au fost semnalate "probleme minore".

"Ne-au anunţat de la secţii că atunci când au desfăcut pachetele cu buletinele de vot au găsit un buletin sau două în plus. Sunt probleme minore. În rest, procesul de votare a început fără incidente", a declarat Mihai Mihalache.

Potrivit sursei citate, BEJ Dolj a operat, sâmbătă seară, înlocuirea din funcţie a doi preşedinţi.

"Unul dintre ei, care este de la o secţie de votare din Bucovăţ, ne-a anunţat că are un deces în familie, iar altul, de la o secţie din Craiova, s-a îmbolnăvit", a mai spus reprezentantul AEP.

Un număr de 593.930 de persoane înscrise în listele electorale permanente sunt aşteptate să voteze, duminică, în cele 518 secţii de votare amenajate în cele 111 localităţi din Dolj. Pe lângă cele 518 secţii de votare, Prefectura Dolj a mai amenajat 128 de secţii de votare speciale.

Şi în judeţul Gorj, procesul electoral a început, duminică dimineaţă, fără a fi înregistrate probleme deosebite la secţiile de votare, a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, judecătorul Gheorghiţa Eftenoiu.

Potrivit acesteia, toate secţiile de votare au fost deschise la ora 7.00, preşedinţii acestora sunând la BEJ Gorj pentru a raporta începerea procesului electoral.

O singură secţie, cea specială din comuna Văgiuleşti, cu nămărul 384, a anunţat înainte de ora 7.00 că ar putea amâna deschiderea urnelor întrucât la secţie nu ajunsese informaticianul care asigura monitorizarea video a procesului electoral. Informaticianul respectiv a ajuns însă la secţia de votare la ora 7.00, procesul de votare începând şi acolo fără probleme.

În Gorj sunt amenajate 388 de secţii de votare, la urne fiind aşteptate aproximativ 305.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici