Procesul în care Sorinel Ciobanu este judecat pentru corupţie, reluat joi

Procesul în care fostul director al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu, este judecat pentru un prejudiciu de peste 4 milioane de euro legat de avizarea unui schimb de terenuri, va fi reluat joi, la Curtea de Apel Bucureşti.

245 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Sorinel Ciobanu este judecat pentru corupţie, reluat joi

Procesul în care Sorinel Ciobanu este judecat pentru corupţie, reluat joi

Fost director general al Aeroportul Băneasa, dar şi al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că a aprobat un schimb de terenuri între Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa (SN AIBB) şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de 4.273.472 de euro.

Dosarul fusese trimis, iniţial, instanţei Judecătoriei sectorului 1, însă dosarul a fost declinat la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece una dintre persoanele judecate, Iulian Bogdan Năstase, are calitatea de avocat.

Între timp, Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa s-a constituit parte civilă în acest proces.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sorinel Ciobanu, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SN AIBB, Mihaela Olivia Iacob, fost şef al Serviciului juridic, Florin Paul Fulger, director tehnic, Antonela Oana Ţone, fost director economic, precum şi a Luizei Maria Bulat, lucrător comercial în cadrul Serviciului contractări, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, prin care au adus societăţii un prejudiciul de peste patru milioane euro.

Potrivit procurorilor, în 13 decembrie 2004, a fost încheiat un contract de schimb de terenuri între SN Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa şi Iulian Bogdan Năstase. Potrivit contractului, SN AIBB SA dădea un teren în suprafaţă de 23.392 de metri pătraţi, situat în intravilanul municipiului Bucureşti cu ieşire la DN1 - Şoseaua Bucureşti-Ploieşti , în zona comercială Băneasa, primind în schimb un teren cu suprafaţa de 25.000 de metri pătraţ din localitatea Voluntari.

Deşi terenul dat la schimb se afla într-o zonă cu o valoare de piaţă substanţial mai ridicată decât cel primit, cei cinci inculpaţi reprezentând SN AIBB nu au prevăzut în contract plata unei sulte (diferenţa dintre valoarea celor două terenuri) în sarcina inculpatului Năstase Iulian Bogdan, prejudiciind în acest fel societatea cu suma de 4.273.472 de euro", se arata în comunicatul procurorilor.

De asemenea, în perioada premergătoare încheierii contractului de schimb, Sorinel Ciobanu, în calitate de director general al societăţii sus menţionate, a ascuns reprezentanţilor Ministerului Transporturilor Construcţiilor şi Turismului -acţionar majoritar- faptul că Iulian Bogdan Năstase nu era proprietarul terenului de 25.000 de metri pătraţi, a prezentat documente referitoare la o situaţie nereală şi a încheiat contractul de schimb cu încălcarea hotărârilor Consiliului de administraţie şi ale Adunării generale a acţionarilor, în condiţiile în care situaţia juridică a terenului dat la schimb nu era clarificată.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis, marţi, pe directorul general al Aeroportului Henri Coandă Otopeni, Sorinel Ciobanu, numit în funcţie săptămâna trecută, pentru că nu a primit de la PSD o poziţie scrisă privind menţinerea sau nu a susţinerii pentru Sorinel Ciobanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici