Procesul Marcelei Făgărăşan, strămutat la Piatra Neamţ

Procesul asistentei maternale din Bistriţa acuzată de omor calificat, după ce copilul aflat în grija ei a murit, va fi judecat la Piatra Neamţ.

110 afișări
Imaginea articolului Procesul Marcelei Făgărăşan, strămutat la Piatra Neamţ

Marcela Făgărăşan, asistenta maternală acuzată de uciderea unui copil (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul Ingrid Alexandrescu a declarat, joi, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a considerat că judecarea pe fond a procesului ar putea fi periclitată la Bistriţa, întrucât unul dintre membrii Comisiei Judeţene de Protecţie a Copilului, Iosif Redl, cercetat într-un alt dosar pentru neglijenţă în serviciu, este soţul judecătorului Elvira Redl, de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

"Cererea de strămutare a fost admisă, deoarece în acest caz al lui Lucian Rostaş sunt, de fapt, mai multe dosare. În unul dintre ele, este cercetat Iosif Redl, secretarul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care are şi calitatea de preşedinte al Comisiei de Protecţie a Copilului. Dânsul este soţul doamnei judecător Elvira Redl, care lucrează la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, la Secţia Civilă", a afirmat avocatul mamei naturale a copilului.

Potrivit sursei citate, un alt motiv invocat în faţa ICCJ a fost acela că au dispărut din dosar unele acte pe care avocatul le-a depus şi că nu i s-a aprobat cererea de obţinere a copiilor din dosar, "ceea ce nu s-a mai întâmplat nicăieri în ţară".

"Nu în ultimul rând, am arătat că dosarul de omor are trei numere de înregistrare, date de procurorul de caz, ceea ce nu este în regulă", a declarat Ingrid Alexandrescu.

Potrivit sursei citate, ICCJ a decis strămutarea la Piatra Neamţ deoarece acolo este un penitenciar pentru femei, unde pot fi mutate ambele femei aflate în stare de arest, atât asistenta maternală Marcela Făgărăşan, cât şi Sunita Rostaş, mama naturală a copilului, arestată pentru furt.

Marcela Făgărăşan a fost arestată în 22 august 2008, fiind acuzată atunci de omor deosebit de grav, după ce băieţelul în vârstă de patru ani pe care îl avea în îngrijire a murit. Femeia le-a declarat procurorilor că l-a maltratat pe micuţ, Lucian Rostaş, deoarece fiica sa naturală, de 19 ani, avea o relaţie cu un tânăr de etnie romă.

Citeşte şi:

Bistriţa: Asistenta maternală acuzată de maltratarea unui copil, trimisă în judecată

Băiatul mutilat de un asistent maternal a murit după ce a fost hrănit forţat (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici