Procesul privind cusotdia copilului cuplului Cioacă - Ghinescu, amânat

Procesul privind custodia copilului avocatei Elodia Ghinescu, dată dispărută anul trecut, şi al poliţistului Cristian Cioacă a fost amânat, miercuri, deoarece poliţistul nu a venit la proces şi nici nu a trimis un avocat ca să-l reprezinte.

17 afișări
Imaginea articolului Procesul privind cusotdia copilului cuplului Cioacă - Ghinescu, amânat

Procesul privind cusotdia copilului cuplului Cioacă - Ghinescu, amânat (Imagine: Mediafax Foto)

La Judecătoria Piteşti a avut loc miercuri primul termen intentat de părinţii avocatei Elodia Ghinescu împotriva poliţistului Cristian Cioacă, ginerele lor, pentru obţinerea custodiei lui Patrick, copilul celor doi.

Potrivit reprezentaţilor Judecătoriei Piteşti, procesul a fost amânat pentru data de 17 decembrie, magistraţii luând în considerare cererea lui Cristian Cioacă în care se invocă necesitatea judecării dosarului la o altă dată din cauza lipsei unui apărător al poliţistului.

Cioacă nu s-a prezentat la procesul de la Piteşti, iar la judecarea cauzei au fost prezente Emilia Ghinescu, mama Elodiei şi avocata familiei.

În vara acestui an, părinţii avocatei dispărute au cerut magistraţilor braşoveni să li-l încredinţeze pe nepotul lor în vârstă de cinci ani, Patrick, dar între timp, poliţistul Cristian Cioacă s-a mutat şi cu domiciliul la Piteşti şi cu serviciul la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, astel încât Judecătoria Braşov a decis că instanţa competentă teritorială să judece acest proces este Judecătoria Piteşti.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani), din Braşov, a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

După o lună, în septembrie 2007, Cioacă a fost acuzat de uciderea soţiei sale, însă în lipsa cadavrului magistraţii instanţei supreme nu au emis un mandat de arestare preventivă, dar au acceptat argumentele Parchetului în acest caz.

Trupul Elodiei a fost căutat în mai multe rânduri în pădurile, râpele şi în lacurile din judeţele Braşov, Argeş şi Prahova.

Ultima data când căutările au avut un rezultat a fost la începutul lunii septembrie, când anchetatorii au găsit într-o râpă de lângă Râşnov, judeţul Braşov, mai multe obiecte, printre care un sacou şi un covoraş, care se presupune că ar fi aparţinut avocatei dispărute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici