Procuror nemţean: Probele în cazul Chilat, mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ

Procurorul nemţean Stelian Olteanu, care l-a anchetat pe Cristian Chilat pentru asasinarea într-o cafenea din Piatra Neamţ a lui Gheorghe Mararu, a apreciat miercuri că probele vor fi mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ după ce cazul a fost preluat de Parchetul ICCJ.

209 afișări
Imaginea articolului Procuror nemţean: Probele în cazul Chilat, mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ

Procuror nemţean: Probele în cazul Chilat, mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ (Imagine: Corneliu Calin/Mediafax Foto)

Stelian Olteanu, care este şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ şi care a anchetat cazul în prima fază, a declarat, miercuri, că va întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce priveşte decizia de preluare a cazului de către Parchetul instanţei supreme, Olteanu a declarat: "Este decizia dumnealor. Aşa au considerat, aşa au făcut, dar consider că le va fi mult mai greu să administreze probele de la Bucureşti decât de la Neamţ. După ce va fi întocmită motivarea sentinţei prin care suspectul a fost arestat preventiv, voi întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului General".

Cristian Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost adus la Bucureşti, miercuri după-amiază, pentru a fi audiat în cadrul investigaţiei privind asasinatul, anchetă preluată, marţi, de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", informa Biroul de presă al Ministerului Public.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.

Cristian Chilat, zis "Falău", este presupusul autor al asasinatului comis, duminică, într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ, asupra lui Gheorghiţă Mararu, cunoscut membru al unei grupări interlope.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul dintre aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici