Procurorii DNA au făcut percheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS şi Agrostar. Au fost reclamate nereguli privind achiziţii. DECLARAŢIA ministrului Daniel Constantin

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut, vineri, percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

1471 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA au făcut percheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS şi Agrostar. Au fost reclamate nereguli privind achiziţii. DECLARAŢIA ministrului Daniel Constantin

Procurorii DNA au făcut percheziţii la Ministerul Agriculturii, ADS şi Agrostar. Au fost reclamate nereguli privind achiziţii. DECLARAŢIA ministrului Daniel Constantin (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că procurorii anticorupţie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent.

În urma percheziţiilor nu au fost luate şi măsuri preventive în cazul unor persoane care ar fi în atenţia anchetatorilor în acest dosar, au mai spus sursele citate.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, după percheziţii: O angajată din ADS a sesizat nereguli privind achiziţii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat vineri, după percheziţiile făcute într-un dosar al DNA, că o angajată din Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a reclamat nereguli privind achiziţii de servicii de mentenanţă pentru xerox, de pază şi de telefonie.

Constantin a precizat că, în timpul percheziţiilor care au fost făcute vineri de ofiţeri DGA într-un dosar al DNA, activitatea Ministerului Agriculturii nu a fost perturbată.

Ministrul Agriculturii a subliniat că nicio persoană din instituţia pe care o conduce nu este vizată şi nu a fost citată să dea declaraţii la DNA, el precizând că în atenţia anchetatorilor ar fi persoane din ADS.

"Niciun angajat din Ministerul Agriculturii nu a fost citat ca învinuit sau martor, în acest moment. Este posibil să fie chemate ulterior unele persoane să dea declaraţii, dar nu în acest moment", a spus el.

Daniel Constantin a mai precizat că o angajată din ADS a sesizat Ministerul Agriculturii privind anumite probleme la achiziţii pentru sediul central al ADS, iar Corpul de control a făcut verificări şi a constatat că sunt nereguli.

Ministrul a precizat că achiziţiile reclamate au vizat servicii de mentenanţă pentru xerox, de pază şi de telefonie, fiind semnalat totodată faptul că se foloseşte motorină pentru două maşini care nu mai sunt în uz.

"Din ce mi-am dat seama, sunt vizate două note de control, în urma unei sesizări pe care o doamnă din cadrul ADS a făcut-o cu privire la conducerea ADS. Doamna respectivă sesiza conducerea ministerului vizavi de faptul că s-au făcut anumite abuzuri (...) Este vorba, în primul rând, de achiziţii de servicii de mentenanţă pentru xerox, este vorba de faptul că la două maşini care nu mai sunt în uz se pare că se folosea cota de carburant, servicii de pază şi servicii de telefonie", a spus Constantin.

Întrebat care a fost concluzia Corpului de control după verificările la ADS, ministrul Agriculturii a spus că nu poate să facă aceste precizări, întrucât "notele" nu mai sunt în instituţie.

Daniel Constantin a mai spus că percheziţiile de vineri au vizat, în acest context, şi biroul şefului Corpului de control, de unde au fost ridicate "două note de control".

În privinţa percheziţiilor făcute de anchetatori, ministrul Agriculturii a spus că au fost sigilate biroul preşedintelui ADS şi cel al unui director al instituţiei, de unde au fost ridicate documente privind achiziţii publice.

Pe de altă parte, Constantin a precizat că, în urma verificărilor la Agenţia Domeniilor Statului (ADS), Corpul de control al Ministerului Agriculturii a identificat probleme manageriale, astfel că, în 23 septembrie, a luat decizia de a-l demite pe Dan Lucian Ştefan Mogoş.

Ministrul Agriculturii a mai spus că decizia de a-l demite pe şeful ADS nu a putut fi pusă în aplicare până acum întrucât acesta a fost în concediu medical până vineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici