Procurorii DNA cer redeschiderea unui dosar în care este vizat Neculai Onţanu

Tribunalul Bucureşti judecă luni o cerere a formulată de Secţia I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care se cere confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat edilul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu.

1451 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA cer redeschiderea unui dosar în care este vizat Neculai Onţanu

Procurorii DNA cer redeschiderea unui dosar în care este vizat Neculai Onţanu (Imagine Radu Tuta / Mediafax Foto)

Pe rolul Tribunalului Bucureşti s-a înregistrat, la data de 1 aprilie, o cerere a Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-o cauză în care este vizat primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu.

De asemenea, în dosarul pe care procurorii DNA vor să îl redeschidă este vizat şi Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Toma Şutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, Ecaterina Costache şi Ovidiu Grigorescu.

Neculai Onţanu este arestat preventiv, într-o cauză în care este cercetat pentru luare de mită. Procurorii DNA susţin că în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea.

În acelaşi dosar este arestat preventiv şi Şutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenţia sa două milioane de euro, banii fiind mascaţi sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, preţul acestuia fiind supraestimat.

În ceea ce îl priveşte pe Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliţiei Capitalei este cercetat şi el într-un alt dosar de corupţie, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici