Procurorii Elena Matieşescu şi Ion Alexandru, avizaţi de CSM pentru funcţii de conducere în DNA

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, pentru reînvestirea procurorului Elena Matieşescu în funcţia de şef al Secţiei judiciare penale din DNA şi a lui Ion Alexandru la conducerea Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

286 afișări
Imaginea articolului Procurorii Elena Matieşescu şi Ion Alexandru, avizaţi de CSM pentru funcţii de conducere în DNA

Procurorii Elena Matieşescu şi Ion Alexandru, avizaţi de CSM pentru funcţii de conducere în DNA

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat, luni, pe magistratul Elena Cristina Matieşescu şi pe procuror militar şef general-maior Ion Alexandru, nominalizaţi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de procuror şef al Secţiei judiciare penală din Direcţia Naţională Anticorupţie şi, respectiv, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

"În urma analizării proiectelor de management prezentate, precum şi a interviului susţinut de candidaţi, în temeiul art. 40 lit. (h) din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a CSM a decis, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv pentru reinvestirea în funcţie a doamnei procuror Elena-Cristina Matieşescu şi a domnului procuror militar şef general-maior Ion Alexandru", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Hotărârile Secţiei pentru procurori a CSM vor fi motivate şi transmise Ministerului Justiţiei în perioada imediat următoare, a precizat CSM.

În 3 octombrie, ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori a CSM propunerile de numire a procurorilor Elena Cristina Matieşescu şi Ion Alexandru.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, la începutul lunii octombrie, menţinerea delegării Elenei Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală, în timp ce Ion Alexandru a fost delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici