Procurorii Parchetului ICCJ au cerut acces la dosarul privind accidentul din Singapore

Procurorii parchetului instanţei supreme au cerut autorităţilor din Singapore să aibă acces la actele procedurale pe care le-au realizat privind accidentul provocat în decembrie anul trecut, de o maşină a Ambasadei României, soldat cu moartea unui bărbat.

37 afișări
Imaginea articolului Procurorii Parchetului ICCJ au cerut acces la dosarul privind accidentul din Singapore

Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore (Imagine: Straits Times)

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus, în 2 februarie, începerea urmăririi penale pentru pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii faţă de Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, retras de la post după presupusa implicare a sa în accidentul soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două.

În baza acestei rezoluţii, anchetatorii români au cerut să aibă acces la actele de procedură, probele, declaraţiile de martori desfăşurate în Singapore, au declarat, marţi, reprezentanţii Ministerului Public.

Comunicarea cu autorităţile din alte state în domeniul juridic se desfăşoară prin Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

Alexandru Nicolae Coşeru, consilierul economic al Ambasadei României din Singapore, a declarat că solicitarea autorităţilor române a fost transmisă, potrivit site-ul Channel News Asia.

"Ştiţi că a fost pus sub acuzare în ţară. Astfel, Ministerul Justiţiei trebuie să aibă acces la dovezi, la mărturii, la declaraţii, şi acte de genul acesta. S-a cerut politicos şi pe cale diplomatică Ministerului Justiţiei să permită accesul şi să se creeze o comisie mixtă pentru a schimba aceste informaţii", a spus Coşeru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici