Procurorul general a cerut verificări privind modul în care procurorii au supravegheat cercetarea în cazul crimei de la Caracal/ Licu: Am luat legătura cu DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

233 afișări
Imaginea articolului Procurorul general a cerut verificări privind modul în care procurorii au supravegheat cercetarea în cazul crimei de la Caracal/ Licu: Am luat legătura cu DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii

Procurorul general a cerut verificări privind modul în care procurorii au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt

"La intervenţia precedentă, în toată această nebunie informaţională, s-a înţeles faptul că acest ucigaş era o listă de suspecţi în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu procurorii de la DIICOT, nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii. Ulterior a apărut cealaltă speţă de ieri. În timp ce cercetările erau în derulare şi a fost cunoscut în media acest incident, procurorii de la Craiova au aflat de această speţă care părea similară ca mod de operare cu speţa lor şi de aici s-au autosesizat cu privire la această speţă. În cursul după-amiezii de ieri, dosarul privind victima a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal de către Poliţie, undeva în jurul orelor 15, cam la trei ore după apelul la 112. S-a descoperit un Renault gri, s-a văzut şi numărul de înmatriculare şi azi-noapte, în jurul orelor 1, s-a stabilit locaţia ucigaşului. Între timp, în cursul după-amiezii, poliţiştii şi procurorul au mai fost la alte trei locaţii pentru că informaţiile furnizate de STS nu au fost foarte exacte", a declarat procurorul general, la Antena 3.

Iniţial, Bogdan Licu spunea că în cazul primei dispariţii, respectiv a Mihaelei, de 19 ani, din Dolj, era la DIICOT un cerc de suspecţi şi în acest cerc apărea şi Gheorghe Dincă.

"Da, am constatat că este un dosar la DIICOT constituit nu de luni de zile, ci urmare a dispariţiei de zilele trecute a unei alte fete (cea dispărută în aprilie -n.r.). În acest moment, analizăm posiblitatea ca prezentul dosar unde se face cerctarea la faţa locului să fie preluat de către DIICOT şi instrumentat. Da, dar nu am în acest moment datele exacte. Nu s-a constituit dosarul atunci (aprilie -n.r.) la DIICOT, ci la altă structură de parchet, după care a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecţi şi în acest cerc apărea acest om", a declarat iniţial procurorul general.

Bogdan Licu a reiterat ideea potrivit căreia poliţiştii puteau interveni în momentul în care au aflat locaţia exactă, fără să aştepte autorizaţia de percheziţie.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, STS precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112.

Cu toate acestea, poliţiştii şi anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuinţa principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că aşteptau autorizaţia de percheziţie, deşi ar fi putut intra direct, potrivit legii. Pecheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj. Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, pentru a ajunge la Caracal şi nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar poliţiştii o caută de mai bine de mai bine de trei luni.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Bogdan Dimitrie Licu, a dispus în cursul zilei de azi, 26 iulie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activităţii de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din judeţul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare şi Control”, se arată într-o informare a Ministerului Public.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt şi despre care se crede că a fost ucisă şi arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reuşit să localizeze corect apelul.

"Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service", ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici