Produse de igienă menstruală, distribuite gratuit elevelor din şcolile şi liceele din Sectorul 6

România s-a inspirat de la legi asemănătoare care se aplică în ţări ca Scoţia, Noua Zeelandă şi Kenya.

423 afișări
Imaginea articolului Produse de igienă menstruală, distribuite gratuit elevelor din şcolile şi liceele din Sectorul 6

Produse de igienă menstruală, distribuite gratuit elevelor din şcolile şi liceele din Sectorul 6

În şedinţa Consiliului Local Sector 6 de ieri, 21 decembrie 2021, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca elevele şcolilor şi liceelor de stat din sector să beneficieze de produse de igienă menstruală, prin intermediul unor dispensere care vor fi montate în toaletele pentru fete ale unităţilor de învăţământ.

Pentru început, pe perioada semestrului al II-lea al anului şcolar 2021-2022, măsura va fi implementată în două unităţi-pilot: Şcoala Gimnazială nr. 153 şi Şcoala Gimnazială nr. 161, ambele din cartierul Giuleşti-Sârbi. Aici, vor fi instalate dispensere pentru produse de igienă menstruală, vor fi distribuite produse specifice şi materiale de informare privind educaţia pentru sănătate.

Începând cu anul şcolar 2022-2023, măsurile vor fi implementate în toate şcolile gimnaziale şi liceele de stat din Sectorul 6.

Administraţia Şcolilor Sector 6 se va ocupa de achiziţionarea produselor de igienă menstruală, a dispenserelor (inclusiv montajul), precum şi a materialelor de informare privind educaţia pentru sănătate, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local, sponsorizări sau donaţii, fonduri externe. Grupul ţintă este reprezentat de eleve cu vârsta între 12 şi 18 ani, iar costurile estimate pentru cele două şcoli din Giuleşti sunt de 19.000 lei.

“Existenţa dispenserelor de absorbante în şcoală ar ajuta la reducerea percepţiilor negative asociate cu menstruaţia şi ar încuraja adolescenţii să privească menstruaţia ca pe un eveniment normal şi natural, care nu trebuie să provoace ruşine. Dacă absorbantele ar fi disponibile gratuit în şcoli, menstruaţia nu ar mai fi un motiv pentru care adolescentele să lipsească de la şcoală”, a declarat viceprimarul Sectorului 6, Mihaela Ştefan, iniţiatoarea acestui proiect.

Alte state care au trecut astfel de legi sunt: Scoţia, Noua Zeelandă, Regiunea Metropolitană a Parisului (Ile de France), Kenya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici