Produse expirate şi veselă murdară la un restaurant din Braşov. Activitatea localului, suspendată după ce mai mulţi oameni au ajuns la spital. FOTO

Produse expirate, veselă nedezinfectată sau frigidere ruginite au găsit inspectorii care au verificat activitatea unui restaurant din Feldioara, judeţul Braşov, de unde mai multe persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după un botez.

11374 afișări
Imaginea articolului Produse expirate şi veselă murdară la un restaurant din Braşov. Activitatea localului, suspendată după ce mai mulţi oameni au ajuns la spital. FOTO

Produse expirate şi veselă murdară la un restaurant din Braşov. Mai mulţi oameni au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. FOTO

Potrivit ANPC, o echipă de control a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov a verificat sâmbătă activitatea unui restaurant din Feldioara, după ce mai multe persoane s-au adresat unui centru de permanenţă cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară.

Inspectorii CJPC au identificat mai multe nereguli în restaurantul în care sâmbătă aproximativ 50 de persoane au participat la un botez. Astfel, au fost găsite produse expirate, veselă nedezinfectată şi frigidere regunite.

„La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare, respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigidere ruginite, fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi”, au transmis reprezentanţii ANPC.

La faţa locului au făcut verificări şi reprezentanţii DSP şi ai Poliţiei Economice Brasov.

DSP a decis suspendarea activităţii restaurantului, iar 10 kilograme de produse alimentare neconforme au fost retrase de la consum.

Mai multe persoane au ajuns, sâmbătă, la un centru de permanenţă din Braşov, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un botez organizat în restaurantul din Feldioara.

Activitatea restaurantului, suspendată

În data de 08.02.2020, în urma unei sesizări a Poliţiei Judeţene Braşov, o echipă de comisari ai CJPC s-a deplasat la restaurantul din localitatea Feldioara ca urmare a informaţiilor referitoare la o suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Inspectorii au descoperit probleme grave cu privire la depozitarea şi starea alimentelor utilizate de personalul localului, care nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi, arată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

"CJPC Braşov a fost prima care a ajuns la faţa locului şi a constatat faptul că începând cu ora 14:00 în acel restaurant a avut loc un botez cu aproximativ 50 de persoane. La momentul controlului am constatat că în spaţiul de producţie nu se întruneau condiţiile minime obligatorii necesare. Respectiv vesela şi produsele nu erau dezinfectate, se refoloseau ambalajele, depozitarea necorespunzătoare, frigiderele ruginite fără grafice de temperatură, materie primă fără elemente de identificare, stare termică a produselor alimentare modificată, produse în afara datei limită de consum, lipsă probe alimentare corespunzătoare, ouăle nu erau dezinfectate, personalul care a manipulat alimentele nu a putut prezenta carnet şi analize de sănătate la zi", arată ANPC.

Ulterior demarării controlului s-au alăturat şi reprezentanţi ai DSP şi ai Poliţiei Economice Braşov care au invitat patronii localului la sediu pentru a oferi detalii.

"A fost redactată o invitaţie pentru luni, 10.02.2020, în care au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman toate produsele neconforme, aproximativ 10 kg de materii prime alimentare. Direcţia de Sănătate Publică a aplicat măsura suspendării activităţii, iar cei de la Poliţie au invitat în zilele următoare reprezentantul societăţii la sediul", potrivit ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici