Profesoară din Capitală, acuzată că are un limbaj neadecvat: Le spune elevilor că sunt sclavii ei

Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Capitală acuză profesoara de Educaţie Tehnologică că a vorbit urât cu elevii şi că a avut un comportament agresiv. Inspectoratul şcolar a demarat o cercetare disciplinară, aceasta nefiind prima abatere.

2181 afișări
Imaginea articolului Profesoară din Capitală, acuzată că are un limbaj neadecvat: Le spune elevilor că sunt sclavii ei

Profesoară din Capitală, acuzată că are un limbaj neadecvat: Le spune elevilor că sunt sclavii ei

“La adresa Inspectoratului Şcolar, încă de miercuri s-au prezentat mai mulţi părinţi ai elevilor pe care profesoarea de tehnologie îi are în norma didactică cu o plângere referitoare la limbajul, comportamentul şi metodele de predare ale profesoarei, însoţiţi ulterior şi de doamna director a instituţiei de învăţământ. La aceste discuţii, alături de inspectorul geneal şcolar, s-a ajuns la concluzia în baza dovezilor că trebuie să demareze o cercetare disciplinară la adresa profesoarei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvând a Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Manea mai precizează că cercetarea disciplinară va începe luni şi are termenul de soluţionare 30 de zile.

„Situaţia era cunoscută. Nu e prima dată când profesoara a ajuns la o unitate de învăţământ şi generează astfel de conflicte cu elevii şi părinţii acestora. Profesoara a participat de fiecare dată la examenele naţionale, acolo a luat o notă mare, care i-a permis să ocupe un post. De asemenea, are documentele medicale în ordine, fapt care semnifică că poate lucra în învăţământ”, a spus reprezentantul Inspectoratului şcolar.

Părinţii elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituţiei de învăţământ, că încă de la prima lecţie profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” şi violenţă emoţională, comunicându-le că nu este prietena lor.

„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare şi violenţă emoţională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este şefă, iar ei sunt sclavii ei” şi că „ei sunt vinovaţi de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmaţii în faţa elevilor legate de faptul că deţine o armă şi menţionează prin cuvinte nepotrivite acuzaţii ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici