Profesoara dispărută mai fusese căutată în podul colegiului şi în urmă cu două luni

Poliţiştii au căutat-o pe profesoara de istorie dispărută şi care, ulterior, a fost găsită moartă în podul Colegiului Naţional "Unirea", şi în urmă cu două luni, în acelaşi loc din unitatea de învăţământ menţionată, însă atunci nu au găsit nimic.

718 afișări
Imaginea articolului Profesoara dispărută mai fusese căutată în podul colegiului şi în urmă cu două luni

Profesoara dispărută mai fusese căutată în podul colegiului şi în urmă cu două luni (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat, marţi, că, în urmă cu două luni, mai multe echipe au căutat-o pe profesoara dispărută, inclusiv în podul Colegiului Naţional "Unirea", unde aceasta preda, însă nu au găsit nimic.

"În 19 decembrie 2009, când au început căutările, nu era cadavrul în pod", a spus Liviu Naghi.

Trupul femeii, care a fost găsit, marţi dimineaţă, la ora 09.45, în podul colegiului Naţional "Unirea" Braşov de către un poliţist, a fost preluat de medicii legişti şi transportat la Laboratorul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei şi pentru stabilirea cu exactitate a identităţii cadavrului, precum şi a cauzei exacte a morţii.

În cazul profesoarei dispărute poliţiştii merg în principal pe ipoteza sinuciderii.

Colegiul Naţional "Unirea" din Braşov este format din două corpuri, dintre care unul este în reabilitare. Corpul femeii a fost găsit în podul cladirii unde elevii fac ore, şi nu în cel aflat în lucrări.

Profesorii şi elevii de la unitatea de învăţământ braşoveană nu au ştiut nimic despre ceea ce s-a întâmplat în liceul lor - nici că poliţiştii au încercuit locul, nici că trupul femeii a fost scos din liceu. În plus, de la dispariţia profesoarei, securitatea în liceu a fost sporită, astfel că nimeni, în afara elevilor şi a cadrelor didactice, nu avea acces în unitatea de învăţământ.

"Nu am auzit nimic că s-ar fi găsit un cadavru în podul liceului. Nu am ştiut absolut nimic, este prima dată când aud. Sunt şocat", a spus Ioan Pândaru, profesor de informatică la Colegiul "Unirea".

De asemenea, directoarea Colegiului, Gabriela Hurghis, a declarat că elevii nu aveau acces în podul liceului şi că poliţiştii au lucrat foarte discret.

"Sunt şocată de ceea ce s-a întâmplat. A fost Poliţia, şi-a făcut datoria, au fost foarte discreţi şi le mulţumesc pentru asta. Este o chestiune ce ţine de decenţă. În privinţa sinuciderii, nu ştiu ce să zic. Pot spune despre ea că a fost un profesor foarte bun, dedicat şi conştiincios", a declarat directoarea Colegiului Naţional Unirea.

Georgeta Tănase era profesoară de istorie titulară la Colegiul de Informatică "Grigore Moisil" din Braşov şi suplinitoare la Colegiul Naţional "Unirea", fiind foarte respectată atât de cadrele didactice, cât şi de către elevi.

Corpul profesoarei a fost găsit, marţi dimineaţă, în podul colegiului de către un poliţist. Femeia se afla întinsă pe podea, fiind îmbrăcată cu paltonul cu care a fost văzută ultima dată când a plecat de acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici