Profesor cercetat de poliţişti după ce a bătut un copil în timpul orelor

Un profesor de sport de la o şcoală generală din oraşul Medgidia este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că a bătut un copil în timpul orelor de curs, iar în urma loviturilor victima ar fi avut nevoie de câteva zile de spitalizare.

50 afișări
Imaginea articolului Profesor cercetat de poliţişti după ce a bătut un copil în timpul orelor

Profesor cercetat de poliţişti după ce a bătut un copil în timpul orelor (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, profesorul Marian Sârbu, a declarat, joi, că fapta s-a petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni, la Şcoala Generală nr.5 din Medigidia.

În timpul unei ore de sport pe care o avea cu o clasă de a V-a, profesorul Vasile Geamă s-ar fi enervat din cauza unui elev indisciplinat şi l-ar fi lovit pe acesta cu palma în cap şi peste urechi. Părinţii băiatului, care au sesizat Inspectoratul Şcolar Constanţa, afirmă că în urma incidentului copilul are probleme cu auzul şi a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

Potrivit lui Marian Sârbu, profesorul ar fi recunoscut că l-a agresat pe copil, dar a negat că l-ar fi lovit în cap, spunând că doar l-ar fi împins într-un spalier. El a încercat să se disculpe spunând că elevul ar fi fost indisciplinat şi că i-a aplicat această corecţie pentru că le trăgea colegilor săi pantalonii în jos.

Vasile Geamă se pensionase în urmă cu aproximativ un an, dar se întorsese la şcoală ca suplinitor, iar în urma acestui scandal şi-a prezentat demisia. Şeful ISJ Constanţa a mai precizat că dacă profesorul Geamă nu şi-ar fi dat demisia ar fi fost oricum dat afară din învăţământ.

"Este inadmisibil ca un cadru didactic să lovească un elev. Chiar dacă acesta este indisciplinat, la experienţa sa ar fi trebuit să ştie că existe alte metode prin care putea să-l sancţioneze, nu să-l agreseze”, a declarat inspectorul şef Marian Sârbu.

Părinţii elevului i-au scos copilului un certificat medical şi au depus între timp o plângere la Poliţie, fiind hotărâţi să-l dea în judecată pe Vasile Geamă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici