Profesorii ar putea primi premii dacă elevii lor sunt olimpici/ Valoarea va fi stabilită de ministru

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede acordarea burselor de merit olimpic şi pentru elevii care au obţinut menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, precum şi răsplătirea profesorilor care i-au pregătit cu un premiu a cărui valoare va fi stabilită de ministru.

543 afişări
Imaginea articolului Profesorii ar putea primi premii dacă elevii lor sunt olimpici/ Valoarea va fi stabilită de ministru

Profesorii ar putea primi premii dacă elevii lor sunt olimpici/ Valoarea va fi stabilită de ministru

„Prezenta lege instituie acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, precum şi premiile acordate profesorilor care au pregătit elevii ce au obţinut distincţii, respectiv locurile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate”, se arată în proiectul care modifică Legea nr.235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare international.

Legea în vigoare prevede acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care la olimpiadele şcolare internaţionale se situează pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate.

Bursele de merit olimpic internaţional se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare obţinerii distincţiilor, respectiv locurilor I, II, III şi menţiune-

Cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internaţional acordate este diferenţiat, în funcţie de nivelul distincţiei obţinute, pentru locul I, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia, iar pentru menţiune, cuantumul lunar al bursei fiind 25% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Profesorii care au pregătit elevii ce au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate, primesc un premiu al cărui cuantum se stabileşte prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

Sumele necesare acordării burselor de merit olimpic internaţional şi cele necesare pentru premierea profesorilor sunt prevăzute anual în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi sunt acordate de la bugetul de stat, potrivit proiectului de lege.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici