Profesorii, invitaţi să participe la elaborarea subiectelor pentru examenele naţionale

Cadrele didactice interesate să facă parte din echipele care elaborează subiectele pentru toate examenele naţionale din anul şcolar 2013-2014 se pot înscrie online, începând de luni, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

291 afișări
Imaginea articolului Profesorii, invitaţi să participe la elaborarea subiectelor pentru examenele naţionale

Profesorii, invitaţi să participe la elaborarea subiectelor pentru examenele naţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a făcut public apelul adresat cadrelor didactice interesate să facă parte din echipele care elaborează subiectele pentru toate examenele naţionale din anul şcolar 2013-2014.

"În acest an şcolar, se vor desfăşura Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, aVIII-a (EN), Examenul Naţional de Bacalaureat (BAC), Examenul naţional de acordare a definitivării în învăţământ (DEF) şi Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar (TIT). Cadrele didactice se pot înscrie la adresa de web www.rocnee.eu<http://www.rocnee.eu/>, începând de luni, 16 septembrie, până pe data de 29 septembrie", se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX de MEN.

Candidaţii trebuie să completeze mai multe documente în format electronic: chestionarul de înscriere online, CV în format european şi anexe ale CV-ului (copii ale diplomelor de studii şi alte documente justificative, relevante pentru procedura de selecţie), semnate şi scanate într-un singur document, în format pdf; un test original corespunzător tipului de examen/concurs/evaluare şi disciplinei pentru care candidează, însoţit de barem.

"În situaţia în care un cadru didactic doreşte să candideze pentru mai multe tipuri de examene/concurs/evaluări, va repeta procedura de înscriere pentru fiecare dintre acestea", precizează MEN.

Pentru a fi selectaţi, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fi desfăşurat, în ultimii trei ani şcolari, activităţi de predare-învăţare-evaluare, corespunzătoare ciclului de învăţământ pentru care candidează (pentru EN, BAC), respectiv în învăţământul liceal (pentru DEF şi TIT), să aibă abilităţi practice de operare pe calculator şi experienţă în activităţi de evaluare educaţională, altele decât cele de evaluare curentă la clasă (membru în comisii naţionale/zonale/locale de corectare/evaluare, membru în proiecte axate pe evaluarea didactică, absolvent al unor cursuri/stagii specifice de formare în evaluare etc.).

Celor interesaţi li se mai cere disponibilitate pentru lucrul în echipă, respectarea hotărârilor luate de grup şi a termenelor prevăzute şi să nu se afle în situaţii de incompatibilitate cu activităţile de pregătire a examenelor/concursului şi evaluărilor naţionale din 2014.

MEN mai precizează că în procesul de selecţie au prioritate cadrele didactice care au absolvit cursuri sau module ce vizează problematica specifică activităţilor de evaluare de proces/ de evaluare a manualelor şcolare/ de abilitare curriculară, au titlul ştiinţific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar în domeniul ştiinţelor educaţiei, au titlul ştiinţific de doctor în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care aplică şi au gradele didactice I sau II.

"Selecţia candidaţilor se va face în perioada 30 septembrie - 3 octombrie, iar anunţarea rezultatelor selecţiei se va face individual, doar pentru candidaţii selectaţi, în 4 octombrie. Tot atunci, candidaţii selectaţi vor fi obligaţi să transmită declaraţii pe propria răspundere prin care se atestă faptul că nu se află în situaţii de incompatibilitate cu activităţile de pregătire a examenelor/concursului şi evaluărilor naţionale din 2014", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, activitatea cadrelor didactice selectate pentru a face parte din echipa naţională de elaborare a subiectelor va fi supusă monitorizării, pe baza unor criterii de eficienţă/performanţă iar coordonatorii/responsabilii pe disciplină vor întocmi rapoarte interne privind activitatea membrilor grupului de lucru.

Candidaţii selectaţi care nu demonstrează competenţă şi eficienţă în activitatea desfăşurată sunt înlocuiţi cu cadre didactice desemnate rezerve în urma procedurii de selecţie, mai precizează MEN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici