Profesorul care a fotografiat eleve în toaletă, sancţionat cu diminuarea salariului cu 10%

Dragoş Toma Silvestru, profesorul de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală care a fotografiat eleve în toaletă, a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, timp de trei luni, a anunţat, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

3435 afișări
Imaginea articolului Profesorul care a fotografiat eleve în toaletă, sancţionat cu diminuarea salariului cu 10%

Profesorul care a fotografiat eleve în toaletă, sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Profesorul a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, pe o perioadă de trei luni, în baza hotărârii Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, întrunit marţi, a precizat ISMB.

În urma sesizării părintelui unui elev, la Şcoala nr. 164 din Capitală a fost constituită o Comisie de cercetare disciplinară în cazul profesorului Dragoş Toma Silvestru. Comisia a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Şi ISMB a făcut un control la Şcoala Gimnazială nr. 164, din Sectorul 6, după ce un părinte a reclamat că profesorul de sport Dragoş Toma Silvestru a fotografiat eleve în toaletă. ISMB a primit sesizarea în 1 octombrie, iar în 2 octombrie a fost trimisă la şcoală o echipă de inspectori.

"Concluziile echipei de control au scos în evidenţă următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoş a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educaţie fizică şi sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinţilor; lipsa de comunicare dintre şcoală şi părinţii elevilor", arăta ISMB.

Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Şcolii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unităţii de învăţământ, "pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinţii elevilor" şi realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecţii generale.

Raportul întocmit în urma acestor verificări a fost trimis unităţii de învăţământ, pentru a lua măsurile care se impun, în calitate de angajator al profesorului, preciza ISMB.

Profesorul acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în toaleta şcolii a recunoscut fapta, dar a arătat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru elevi, ca să îi disciplineze, a spus ministrul Educaţiei, arătând că astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământ, iar măsurile în aceste cazuri trebuie să fie ferme.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a adăugat că nu există nicio legătură între o astfel de faptă şi disciplină şi că nu înţelege cum mai există în învăţământ profesori care ameninţă.

"Cazul de la Şcoala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educaţie fizică şi-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educaţiei, le dăm trebuie să fie ferme", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secţia 22 Poliţie, care se află în apropierea unităţii de învăţământ, iar poliţiştii i-au reţinut telefonul mobil, pentru o percheziţie informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieţii private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever şi care obişnuia să aibă o atitudine agresivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici