Prognoză ANM: Cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai

După câteva zile în care vremea va fi deosebit de rece, temperaturile vor creşte, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

2439 afișări
Imaginea articolului Prognoză ANM: Cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai

Prognoză ANM: Cum va fi vremea de Paşte şi de 1 mai

Banat

În perioada 18 - 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte treptat, astfel
încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18-19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 - 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile
termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16-18, în medie. Minimele vor fi de 0-1 grad la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre
valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 -20 aprilie şi din nou în intervalul 22-30 aprilie.

Crişana

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10-11 grade. Ulterior zilei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte spre valori medii ale maximelor de 17-18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 -27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperatura va fi de -1...0 grade în primele 3 nopţi, apoi va creşte până spre 8 grade în 26 aprilie. În perioada 27 aprilie - 01 mai media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie - 01 mai.

Transilvania

În primele zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8-9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, apoi vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor în primele 2 nopţi se va situa în jurul valorii de -4 grade, apoi va creşte până spre 4-5 grade în 26 aprilie. Ulterior datei de 26 aprilie media minimelor va scădea până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie- 1 mai.

Maramureş

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va creşte, astfel că în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârşitul celei de-a două săptămâni de prognoză media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Media minimelor în primele 2 nopţi va fi de -3...-2 grade, apoi va creşte până spre 7 grade în 26 aprilie. Ulterior vremea se va răci, astfel că până la sfârşitul celei de-a două săptămâni de prognoză media minimelor va fi de 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 20 aprilie -01 mai.

Moldova

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 10 grade şi a minimelor în jurul a -1 grad, apoi temperatura aerului va fi în creştere, astfel că, în 25 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, iar a celor minime la 8 grade, în 27 aprilie. Ulterior acestor date şi până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Dobrogea

Vremea va fi deosebit de rece în primele 2 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10-11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 01 mai. Media minimelor va creşte treptat de la 3...4 grade în intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 9 grade în perioada 27-29 aprilie, apoi va scădea uşor spre 8 grade până la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie -01 mai.

Muntenia

Media maximelor va fi în creştere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la valori în jurul a 20 de grade în perioada 25 -27 aprilie. Ulterior, acestui interval temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17-18 grade. Nopţile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de 1-2 grade, apoi temperatura aerului va creşte spre valori de 8 grade în intervalul 26 -29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6-7 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie -01 mai.

Oltenia

Vremea va fi deosebit de rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10-11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 19 grade în perioada 25- 28 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 16-17 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va creşte treptat de la 1-2 grade în intervalul 18 -21 aprilie spre valori de 8 grade în perioada 26 -29 aprilie, apoi va scădea uşor spre 6 grade până la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 -20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie- 01 mai.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece în primele 4 zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0-2 grade. Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade în perioada 23- 27 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî uşor 6 grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va creşte treptat de la -8...-6 grade în intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 2 grade în intervalul 25 - 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad până la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul18 - 20 aprilie, apoi în intervalul 24 aprilie-01 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prognoză,
paşte,
1 mai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici