PROGNOZA METEO până pe 25 noiembrie. Temperaturile vor scădea în toată ţara. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 12 noiembrie - 25 noiembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

13069 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO până pe 25 noiembrie. Temperaturile vor scădea în toată ţara. Cum va fi vremea în fiecare regiune

PROGNOZA METEO până pe 25 noiembrie. Temperaturile vor scădea în toată ţara. Cum va fi vremea în fiecare regiune (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Vremea se va răci treptat, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade în intervalul 14-19 noiembrie, apoi vor scădea spre 8 grade, până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor scădea sub 2 grade în 16 şi 17 noiembrie, apoi vor avea, pentru câteva zile, o uşoară creştere.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima jumătate a intervalului, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.

CRIŞANA

Primele două zile ale intervalului vor fi în continuare calde pentru această perioadă a anului, apoi vremea se va răci. Valorile termice maxime vor scădea de la 10..12 grade în data de 14 noiembrie, spre 6...8 grade în 24...25 noiembrie, în timp ce minimele nocturne se vor apropia de limita îngheţului.

Ploile vor fi puţine şi slabe în primele zile, dar după data de 20 noiembrie creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, care, mai ales în cursul nopţilor şi spre sfârşitul intervalului, ar putea fi mixte.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor marca o scădere în jurul datei de 14 noiembrie, urmând ca temperaturile din cursul nopţilor să devină predominant negative, iar maximele diurne să coboare, treptat, de la 10...12 grade, spre o medie în jurul valorii de 6 grade, spre sfârşitul intervalului.

Vor fi precipitaţii slabe, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului când, mai ales nopţile, sunt de aşteptat lapoviţe şi ninsori.

MARAMUREŞ

Deşi vor fi în scădere treptată, temperaturile maxime se vor menţine apropiate de mediile climatologice ale perioadei şi se vor situa în jurul valorii de 10 grade în perioada 14-20 noiembrie, apoi vor coborî spre o medie de 6 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 4 grade în prima noapte, spre 0...-2 grade în celelalte nopţi.

Va ploua slab la începutul intervalului, iar după data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, slabe cantitativ.

MOLDOVA

Vremea se va răci simţitor în primele zile, apoi temperatura aerului nu va mai suferi variaţii importante, astfel încât valorile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade, iar cele minime vor fi uşor sub limita îngheţului.

Va ploua slab în primele zile, iar în a doua parte a intervalului precipitaţiile, în continuare slabe, vor putea fi mixte.

DOBROGEA

Valorile termice se vor menţine, în general, în apropierea normelor climatologice, cu o răcire mai pronunţată în 14...15 noiembrie. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8...10 grade, iar cele minime vor coborî spre 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă până spre 19 noiembrie, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.

MUNTENIA

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă în primele două zile, apoi se va răci simţitor, maximele vor scădea spre o medie de 10 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita îngheţului. În a doua parte a intervalului, temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive, dar mediile temperaturilor maxime vor coborî spre 6...8 grade, valori sub normele climatologice ale perioadei.

Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariţie după data de 19 noiembrie.

OLTENIA

Valorile termice vor avea o tendinţă generală de scădere, mai pronunţată în 14...15 noiembrie. Temperaturile minime vor fi, în medie, uşor pozitive, în timp ce maximele diurne vor scădea de la 14...16 grade la începutul intervalului, spre 8 grade în ultimele zile.

Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, cu probabilitate mai ridicată de apariţie în primele zile şi în a doua parte a intervalului.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 10...12 grade la începutul intervalului, spre 0...2 grade la final. Temperaturile minime vor deveni preponderent negative în jurul datei de 18 noiembrie.

Precipitaţiile vor fi slabe, mixte şi vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie începând cu 20 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici