- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.08.2016, 14:17)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: Cum va fi vremea în perioada 29 august - 11 septembrie
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 29 august -11 septembrie şi potrivit datelor vremea continuă să rămână caldă cu precipitaţii moderate, o uşoară răcire fiind prognozată pentru sfârşitul intervalului.
Urmărește
8170 afișări
Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: Cum va fi vremea în perioada 29 august - 11 septembrie (Imagine: Shutterstock)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Conform prognozei, în Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade, apoi în 31 august se va răci uşor, la valori de 27...28 de grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
BOR: Îndemnăm preoţii şi credincioşii să nu participe la proteste împotriva CCR
-
Călin Georgescu anunţă că merge duminică la secţia de votare din Mogoşoaia şi va aştepta să voteze pentru turul doi al prezidenţialelor
-
George Simion: Noi vom merge la ora 13 la secţiile de votare cu o lumânare să ţinem un moment de reculegere
Ulterior, până la finalul primei săptămâni de prognoză, se va încălzi treptat, însă începând cu data de 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturile maxime spre valori apropiate de normalul perioadei, respectiv, o medie a acestora de 26...27 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 16 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea uşor spre medii de 13...14 grade. Ploi de scurtă durată vor fi în 30 şi 31 august. După data de 6 septembrie creşte probabilitatea de apariţie a ploilor, posibil mai însemnate cantitativ.
În Crişana, în următoarele două săptămâni vor fi variaţii ale temperaturii, însă regimul termic se va menţine în jurul mediilor multianuale. Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi în jurul a 31 de grade Celsius, apoi se va răci uşor, iar de la 31 august se vor înregistra maxime de 26...27 de grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni de prognoză, media valorilor diurne nu va depăşi 28...29 de grade. Începând cu 7 septembrie este posibilă o uşoară scădere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatură se vor situa în medie între 14 şi 16 grade, cu valori mai coborâte după 8 septembrie. Averse slabe se vor semnala în jurul datei de 30 august. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitiativ va fi în creştere după data de 6 septembrie.
ANM estimează că în Transilvania, în primele două zile ale intervalului temperatura va avea valori maxime, în medie regională, de 29...30 de grade şi minime în jurul a 14 grade. Din 31 august şi până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor oscila între 25 şi 27 de grade, posibil mai scăzute în 8- 9 septembrie, iar temperaturile minime vor avea, în medie, valori de 10...12 grade, mai coborâte în depresiunille intramontane. Averse locale se vor semnala în jurul datei de 30 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 6 septembrie, când şi cantităţile ar putea fi însemnate.
Pentru Maramureş, estimarea ANM arată că vremea va fi călduroasă în prima zi a intervalului de prognoză, cu o medie regională a valorilor maxime de 30 de grade şi de 14...16 grade a celor minime. În 31 august se va produce o scădere a temperaturii, spre medii ale valorilor diurne de 25...26 de grade şi minime în jur de 11 grade. Ulterior temperatura va creşte uşor, mai ales în ceea ce priveşte valorile diurne, care vor tinde spre o medie de 28 de grade. După 7 septembrie este posibilă o nouă răcire, prin urmare sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 25...26 de grade şi minime de 11...12 grade. Averse locale se vor semnala în ziua de 30 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 6 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.
ANM anunţă că în Moldova intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie de 32 de grade, până la 26 de grade în 31 august şi 1 septembrie. În intervalul 2 – 6
septembrie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor termice diurne de 27...29 de grade. Începând cu 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturilor maxime, spre o medie de 25...26 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 12...14 grade. Averse locale se vor semnala în 29 şi 30 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 7 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.
În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor oscila între 27 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. După 1 septembrie, se va produce o uşoară scădere a regimului termic, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade. În prima zi a intervalului, pe arii relativ extinse vor fi averse, apoi ploile vor lipsi. Averse locale vor mai fi posibile în jurul datei de 8 septembrie.
ANM prognozează pentru Muntenia că în primele zile valorile termice se vor situa peste mediile multianuale şi vor caracteriza o vreme călduroasă, îndeosebi în data de 30 august, când media regională a maximelor va fi de 32 de grade, iar a celor minime va fi de 16...18 grade. După 31 august, vremea se va răci uşor, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 27...28 de grade, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 30 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, media regională a acestora urmând să fie de 13...15 grade. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere după 7 septembrie.
În Oltenia, vremea va fi calduroasă în primele trei zile de prognoză, când media diurnă a temperaturii va fi de 30...32 de grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, cu valori uşor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 29...30 de grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 13...15 grade. Vor fi averse şi descărcări electrice în noaptea de marţi spre miercuri (30/31 august) şi în cursul zilei de miercuri (31 august), iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Averse sunt posibile şi după 7 septembrie.
Pentru zona montană, ANM estimează că în primele 2 zile ale intervalului, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 grade şi de 10...12 a celor minime. Ulterior temperatura va scădea uşor spre medii ale valorilor maxime de 16...18 grade şi minime în jur de 9 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după data de 8 septembrie, respectiv maxime în jur de 15 grade şi minime de 7...8 grade. Averse locale se vor semnala în intervalul 29 - 31 august şi cu o probabilitate destul de ridicată şi după data de 6 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.
Citeşte şi: Dacian Cioloş: Chiar şi în situaţii de criză reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie
Citeşte şi: Arad: Transportatorii protestează pe DN 7 faţă de tarifele RCA, traficul este îngreunat. În ce oraşe mai au loc proteste
Citeşte şi: Rareş Văduva, şeful Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost pus sub învinuire de DNA
Citeşte şi: Şoferul care a provocat un accident mortal, din nou liber. Ordonanţa de reţinere a expirat, Parchetul General a demarat o anchetă internă
Citeşte şi: Vremea va fi călduroasă, cu maxime ce vor ajunge până la 34 de grade. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi
Citește pe alephnews.ro: Călin Georgescu anunță că va merge mâine dimineața la secția de votare din Mogoșoaia. Candidatul va aștepta să voteze în turul doi al prezidențialelor
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Întâlnire trilaterală la Palatul Élysée din Franța. Macron, Trump și Zelenski s-au întâlnit în Paris, înainte de ceremonia de redeschidere a Catedralei Notre Dame
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Ion a fost dat dispărut pe 6 decembrie. Ireal unde a fost găsit acum, la doar o zi după ce familia a dat alarma
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe