Program de vaccinare împotriva cancerului uterin

România ar putea iniţia în toamna acestui an, odată cu începerea noului an şcolar, un program de vaccinare a tinerelor împotriva cancerului uterin, au anunţat, joi, premierul Tăriceanu şi fostul secretar de stat american Madeleine Albright, preşedinte al companiei de consultanţă Albright Group.

25 afișări
Imaginea articolului Program de vaccinare împotriva cancerului uterin

Program de vaccinare împotriva cancerului uterin (Imagine: Mediafax Foto)

Madeleine Albright este implicată, prin grupul pe care îl conduce, într-o campanie internaţională de prevenire a cancerului uterin.

Ea a afirmat, după întâlnirea cu premierul Tăriceanu, că susţine un astfel de program de prevenire a cancerului uterin, arătând că ştiinţa a avansat şi creează condiţii pentru aplicarea unui vaccin de imunizare.

"Campania va începe, probabil, chiar în toamnă, odată cu anul şcolar", a spus Albright.

La discuţia de la Guvern au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Potrivit statisticilor, România este pe primul loc în Europa de Est în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin (şase românce mor în fiecare zi din cauza acestei boli). În plus, în România, 3.448 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin şi 2.094 mor din această cauză, româncele diagnosticate cu această boală fiind mai tinere decât cele din restul lumii.

Peste 80 de ţări au introdus deja acest vaccin în schema obligatorie de vaccinare a copiilor (9-15 ani) şi a femeilor, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, la recomandarea Comitetului de Tehnici de Imunizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici