Programări suspendate la proba practică a examenului auto

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunţat, vineri, că nu va programa candidaţi pentru susţinerea probei practice a examenului auto între 25-30 noiembrie şi 28-31 decembrie, ca urmare a aplicării Legii 329/2009, privind reducerea cheltuielilor de personal.

515 afișări
Imaginea articolului Programări suspendate la proba practică a examenului auto

Programări suspendate la proba practică a examenului auto (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă de vineri al DRPCIV, în perioadele menţionate vor fi examinate doar persoanele care s-au programat deja la aceste date.

Totodată, direcţia a anunţat modificarea programului de lucru cu publicul al Serviciului comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Bucureşti.

Astfel, între 17 şi 27 noiembrie, între 7 şi 11 decembrie şi între 15 şi 18 decembrie programul de lucru va fi între orele 8.00 şi 15.00, nu între 8.00 şi 20.00.

Purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Mihai Enache, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că schimbarea vine drept urmare a aplicării Legii 329/2009, privind reducerea cheltuielilor de personal în sistemul bugetar.

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a semnat, joi, Ordinul pentru diminuarea cheltuielilor de personal în minister, astfel că poliţiştii şi funcţionarii publici îşi pot lua câte patru zile lucrătoare concediu neplătit în noiembrie şi decembrie, iar cadrele militare câte şase calendaristice.

O altă posibilitate este ca programul de lucru să fie redus cu un număr de ore echivalent celui de zile libere fără plată, menţiona MAI.

În cazul respingerii uneia din măsurile amintite, conducerea ministerului poate dispune una echivalentă celor de mai sus.

Ordinul mai prevede obligativitatea asigurării continuităţii serviciului de interes public, astfel încât acordarea zilelor libere fără plată să nu afecteze capacitatea operativă şi de intervenţie a structurilor MAI.

La discuţiile privind elaborarea ordinului au participat reprezentanţi ai sindicatelor din MAI, cât şi cei ai organizaţiilor profesionale, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici