Programul "Rabla" ar putea avea vouchere de 3.800 de lei

Ministerul Mediului propune introducerea de vouchere cu valoarea de 3.800 de lei pentru casarea maşinilor mai vechi de zece ani, numărul maxim de astfel de bonuri ce vor putea fi folosite de acelaşi cumpărător fiind de trei, informează, miercuri, instituţia.

120 afișări
Imaginea articolului Programul "Rabla" ar putea avea vouchere de 3.800 de lei

Programul "Rabla" ar putea avea vouchere de 3.800 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat de miercuri, Ministerul Mediului prezintă principalele propuneri de inclus în pachetul anticriză.

Programul "Rabla" ar putea fi modificat, în sensul introducerii posibilităţii cumpărării unei maşini noi pe bază de tichete valorice a căror valoare nominală va fi echivalentul primei de casare.

"Solicitantul, persoană fizica sau juridică, poate cumula maximum trei tichete valorice pentru achiziţionarea unui singur autovehicul nou", informează Ministerul Mediului.

Tichetele valorice se vor obţine, mai scriu reprezentanţii ministerului, de către proprietarul unei maşini mai vechi de zece ani, care să fi fost înmatriculată în România înainte de 31 decembrie 2006 şi care să fi fost predată la casare. Proprietarul primeşte de la firma unde a casat maşina un certificat care să ateste distrugerea acesteia.

"Tichetele valorice sunt destinate exclusiv cofinanţării achiziţiei unui autovehicul nou, putându-se utiliza în acest scop contravaloarea cumulată a unui număr de maximum trei tichete valorice", informează Ministerul Mediului, care mai arată că deţinătorul tichetului valoric "poate fi altul decât proprietarul autovehiculului predat spre casare".

Firmele vor avea un regim special şi alte condiţii de eliberare şi folosire a voucherelor, ele neputând folosi voucherele persoanelor fizice la cumpărarea de maşini.

În plus, programul "Rabla" va fi extins, din 2010, şi la tractoare şi maşini agricole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici