Programul unei grădiniţe din Piteşti, suspendat după ce o îngrijitoare a simţit miros de gaz

Programul Grădiniţei nr. 1 din municipiul Piteşti a fost suspendat, luni, după ce o îngrijitoare a simţit miros de gaz în interiorul şi în exteriorul clădirii şi a anunţat conducerea instituţiei care a solicitat intervenţia pompierilor militari, alimentarea cu gaz fiind oprită în zonă.

278 afișări
Imaginea articolului Programul unei grădiniţe din Piteşti, suspendat după ce o îngrijitoare a simţit miros de gaz

Programul unei grădiniţe din Piteşti, suspendat după ce o îngrijitoare a simţit miros de gaz (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt Mădălina Epure, îngrijitoarea grădiniţei a simţit miros de gaz în interiorul şi în exteriorul imobilului, astfel că a fost solicitată intervenţia pompierilor.

La faţa locului au ajuns atât echipaje ale pompierilor militari, precum şi ale Distrigaz Piteşti.

Livrarea de gaz metan în zonă a fost oprită până la stabilirea cauzelor şi remedierea defecţiunii, primele cercetări arătând că ţeava de gaze care alimentează unitatea de învăţământ, aflată la suprafaţă, era fisurată din cauza zăpezii şi a ţurţurilor de gheaţă care au căzut peste ea.

"În momentul în care s-a semnalat incidentul, în imobil erau îngrijitoarea, o altă persoană adultă şi un copil, ulterior au mai venit copii cu părinţi, dar s-a decis trimiterea tuturor acasă, astăzi (n.r. - luni) suspendându-se procesul de învăţământ. Îngrijitoarea a semnalat miros şi în clădire şi în afară şi a anunţat conducerea unităţii, care a sunat la 112. Livrarea de gaz metan a fost sistată, iar reprezentanţii Distrigaz lucrează pentru remedierea defecţiunii. Nu este niciun pericol, s-a aplicat procedura", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici