Proiect de 5,6 mil. euro cu sprijin norvegian pentru dotarea a 4 centre regionale de oncopediatrie

Un număr de patru centre regionale de oncopediatrie din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara vor primi 5,6 milioane de euro pentru reabilitare şi doatre cu echipamente de ultimă generaţie printre care RMN pentru copii, în cadrul unui proiect cu sprijin norvegian.

302 afișări
Imaginea articolului Proiect de 5,6 mil. euro cu sprijin norvegian pentru dotarea a 4 centre regionale de oncopediatrie

Proiect de 5,6 mil. euro cu sprijin norvegian pentru dotarea a 4 centre regionale de oncopediatrie (Imagine: Shutterstock)

Contractul de finanţare dintre Ministerul Sănătăţii şi Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al.Trestioreanu" Bucureşti pentru proiectul "Îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice în România, prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate" a fost semnat miercuri.

Proiectul este în valoare de 5.655.653 de euro (25.130.894 lei) din care contribuţia norvegiană este de 4.807.305 euro ( 21.361.259 lei), iar contribuţia Ministerului Sănătăţii este de 848.347 de euro (3.769.634 lei), a perecizat sursa citată.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea asistenţei medicale în domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice în România, prin reabilitarea şi dotarea a patru centre regionale: Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al.Trestioreanu" Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Louis Turcanu" Timişoara, Institutul Oncologic "Prof.Dr.I.Chiricuţă" Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

"Cele patru centre regionale vor beneficia de reabilitarea secţiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN şi de anestezie. Un alt aspect extrem de important al proiectului este instruirea acordată unui număr de 289 de persoane, în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în hematologie şi oncologie pediatrică, medici, asistente, infirmiere.
Ne dorim ca toate acestea să conducă la creşterea procentului de cazuri de hematologie - oncologie pediatrică diagnosticate precoce şi la rezultate terapeutice îmbunătăţite", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici